Dünyanın en varlıklı iş insanı Elon Musk ile ilgili mide bulandırıcı bir sav ortaya atıldı. Business Insider'da yer alan bir habere nazaran Elon Musk, 2016 yılında SpaceX bünyesinde çalışan bir bayana cinsel tacizde bulunmuştu. Elon Musk'ın kelam konusu çalışanla birlikte olmak için ona bir at teklif ettiği, olayların yeterliden güzele berbatlaşması üzerine tarafların arabulucuya gittikleri ve SpaceX'in bayan çalışana 'susması için' 250 bin dolar ödeme yapmayı kabul ettiği ileri sürülüyor. Olayın artık açığa çıkması ise zamanlama açısından manidar.
İddialara nazaran yaşanan olaylar silsilesi, kelam konusu bayanın SpaceX kurumsal uçuşlarında Elon Musk'ın dikkatini çekmesiyle başladı. Milyarder iş insanı, bayan çalışandan kendisine masaj yapmasını istemişti. Hatta SpaceX'in bu bayanı profesyonel masörlük sertifikası almaya teşvik ettiği ileri sürülüyor. Argümana nazaran Elon Musk, masaj teklifini kabul etmek durumunda olan bayanı (kadının uçuş vazifelisi olduğu ve masaj teklifinin olağan olduğu söyleniyor) masaj kabinine çağırdıktan sonra penisini göstermiş ve masajdan çok daha fazlasını istemiş.
Musk'ın teklifini kabul etmeyen bayana mobbing uygulandığı söyleniyor
Insider, tacize uğradığı ileri sürülen bayanla ilgili açıklamalarında, mobbing iddiasında da bulundu. Yapılan açıklamalara nazaran Elon Musk'ın birliktelik teklifini kabul etmeyen uçuş vazifelisi, sonraki süreçte daha az uçmuş. Zira SpaceX, bu bayanın uçuşlarda olmasını pek de istememiş. Tacize uğrayan bayanın arkadaşı ile görüşen muhabirler, bayanın bu durumu misilleme olarak kabul ettiğini söz ediyor.
Milyarder iş insanı ile bağlantıya geçen Insider, dikkat çeken bir karşılık aldı. Elon Musk, hususla ilgili açıklamalarında "Cinsel tacize meyilli olsaydım, bunun 30 yıllık kariyerimde birinci sefer gün ışığına çıkması pek mümkün olmazdı." diyerek savları reddetmiş oldu. SpaceX yetkilileri ise hususla ilgili rastgele bir açıklama yapmamış durumdalar.
"Bana yönelik taarruzlar artacak"
Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Elon Musk, kendisine yönelik taarruzların artacağını söylemişti. Elon Musk'a nazaran bu 'saldırıların' siyasi nedenleri bulunuyor. Taciz tezlerinin gündeme gelmesiyle birlikte geçtiğimiz saatlerde de hususla ilgili bir paylaşım yapan Elon Musk, "Bana yönelik taarruzlara siyasi mercekten bakılmalıdır. Bu, onların alçak ve standart oyunlarıdır. Lakin hiçbir şey beni güzel bir gelecek ve özgür konuşma hakkı için savaşmaktan alıkoyamaz." sözlerini kullandı.