bilgisayarci
FD Üye
Geçtiğimiz hafta Twitter’ın %9,2’lik kısmını satın alarak en büyük hisse sahibine dönüştüğü açıklanan Elon Musk, şirketin idare heyetine da katılacaktı. Hatta Twitter CEO’su Parag Agrawal, paylaştığı açıklamada Elon Musk’ın kurula katıldığını duyurmuş, Musk da birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini açıklamıştı.
Fakat bugün işler aksine döndü. Twitter CEO’su Parag Agrawal, bu sabah paylaştığı yeni duyurusunda Elon Musk’ın idare şurasına katılmayacağını açıkladı. CEO, bu duyuruyla birlikte şirket çalışanlarına gönderdiği iletisi da paylaştı. Bu iletide Musk’ın neden idare konseyine katılmadığı da paylaşıldı.
Musk, Twitter idare heyetine katılmıyor:
“Elon idare heyetimize katılmamaya karar verdi. Şirkete kısa bir not gönderdim, hepinizle buradan paylaşıyorum.
(Paylaşılan not) Grup, Elon Musk idare heyetimize katılmamaya karar verdi. Yaşananlar hakkında paylaşabileceklerim şu halde.
Yönetim konseyi, ben ve direkt Elon ile, Elon’ın şuraya katılmasıyla ilgili birçok görüşme gerçekleştirdik. İş birliği yapmak ve riskler hakkında açık olmak konusunda heyecanlıydık. Ayrıyeten, tüm idare konseyi üyeleri üzere, şirketin ve tüm hissedarlarımızın çıkarları doğrultusunda hareket etmesi gereken bir şirketin mütevellisi olarak Elon'a sahip olmanın en yeterli yol olduğuna inandık. Şura ona bir koltuk teklif etti.
Salı günü, Elon'un bir özgeçmiş denetimi ve resmi kabule bağlı olarak Kurul'a atanacağını duyurduk. Elon'un idare şurasına atanması 4/9 ile resmen yürürlüğe girecekti, lakin Elon birebir sabah artık idare konseyine katılmayacağını paylaştı. Bunun en yeterlisi olduğuna inanıyorum. İdare Konseyimizde olsunlar yahut olmasınlar, hissedarlarımızın girdilerine her vakit kıymet veririz. Elon bizim en büyük hissedarımız ve onun katkılarına açık olacağız.
Önümüzde dikkat dağıtıcı şeyler olacak, fakat amaçlarımız ve önceliklerimiz değişmedi. Aldığımız kararlar ve nasıl uyguladığımız bizim elimizde, diğer kimsenin değil. Gürültüyü azaltalım ve işimize ve inşa ettiğimiz şeye odaklanalım.”
Twitter idare heyeti, dereyi görmeden paçayı sıvayarak Elon Musk’ı bu türlü kabul etmişti
“Hoş geldin Elon Musk!”
“Twitter idare şurasına güzel geldin Elon Musk! Hepimiz seninle çalışmak ve Twitter’ın geleceğini birlikte inşa etmek için heyecanlıyız.”
“Elon’ın Twitter idare konseyine katılması konusunda sahiden mutluyum! Dünyamızla ve Twitter’ın Dünya’daki rolüyle derinden ilgileniyor. Parag ve Elon kalpleriyle yönetiyor ve mükemmel bir grup olacaklar.”
ABD borsaları şimdi açılmadı:
Bu kararın Twitter paylarında bir düşüşe yol açması beklenirken, gözler ABD piyasalarının açılacağı saate ağırlaştı. Piyasalar, TSİ 16.30'da açılacak.