Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk ne dese, ne yapsa gündem olmayı başarıyor. Haberciler adeta Musk bir açıklama yapsın diye ağzının içine bakarken, dünyaca ünlü milyarder de sık sık açıklama yapmaktan ve tartışma yaratmaktan vazgeçmiyor, bu yüzden mahkemelik olsa bile.
Son olarak Full Send Podcast'e konuk olan Musk, programda gelen soruları yanıtladı. Programda elbette ki Musk'ın günlük hayatına dair sorular da yer aldı. Bu sorulara gelen yanıtlardan biri, aslında üzerinde düşünülmesi gereken cinsten.
Musk'ın "korkunç" dediği bu alışkanlığa aslında neredeyse hepimiz sahibiz:
Kendisine sorulan "Elon Musk üzere birinin günü nasıl geçiyor, uyanınca ne yapıyorsun?" sorusuna Elon Musk, "Kötü bir alışkanlığım var. Sabah birinci iş telefonuma bakıyorum. Bunu yapan çok fazla kişi var sanırım. Müthiş bir alışkanlık aslında." diye yanıt verdi.
Daha evvel de bir dergiye verdiği röportajda güne birinci olarak e-postalarını denetim etmekle başladığını söyleyen Musk, bu hususla ilgili de yeni açıklamalar yaptı. Bu açıklamada "Spor yapmam lazım, hiç sevmiyorum lakin yapmam lazım. Kalkar kalkmaz telefonu elime almak yerine 20 dakika spor yaptıktan sonra telefonuma bakmaya çalışacağım."ifadelerini kullandı.
Dolar milyarderi olmak hiç de kolay değil ve çok çalışmayı gerektiriyor. Musk da bu nedenle sabah kalkar kalkmaz birinci işinin SpaceX ve Tesla'da olağandışı durumlar yaşanması ihtimaline karşılık telefonunu ve maillerini denetim etmek olduğunu söylüyor.
Daha evvel yapılan birtakım bilimsel çalışmalar, sabah saatlerinde hafif antrenman yapmanın günün geri kalanında daha yüksek güç düzeyine sahip olmayı sağladığını ortaya koymuştu. Bu durumda sabah birinci iş telefona bakmayı bırakmak, hem Musk hem de bu alışkanlığa sahip başka şahıslar için uygun olabilir
Bu ortada Elon Musk'ın gelecek planlarını aşağıdaki görüntüden öğrenebilirsiniz: