iltasyazilim
FD Üye
Elti Boğan Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram oda sıcaklığında margarin
*1 yumurta akı(sarısı üzerine)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tozşeker
*3 çay kaşığı tuz
*Yarım paket mahlepli kabartma tozu
*3 yemek kaşığı sirke
*3 su bardağı un
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Elti Boğan Tarifi Yapılışı Karıştırma kabına unu eleyin ve ortasını havuz gibi açıp diğer malzemeleri ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan hamur elde edin Hamuru üzerini kapatıp buzdolabında 10 dakika bekletin ve 3 parçaya ayırıp rulo şeklinde yuvarlağı ve bıçakla iki parmak genişliğinde keserek tepsiye dizin* 160 derece fırında pişirin Afiyet olsun
*125 gram oda sıcaklığında margarin
*1 yumurta akı(sarısı üzerine)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tozşeker
*3 çay kaşığı tuz
*Yarım paket mahlepli kabartma tozu
*3 yemek kaşığı sirke
*3 su bardağı un
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Elti Boğan Tarifi Yapılışı Karıştırma kabına unu eleyin ve ortasını havuz gibi açıp diğer malzemeleri ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan hamur elde edin Hamuru üzerini kapatıp buzdolabında 10 dakika bekletin ve 3 parçaya ayırıp rulo şeklinde yuvarlağı ve bıçakla iki parmak genişliğinde keserek tepsiye dizin* 160 derece fırında pişirin Afiyet olsun