Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Emirdağ Yöresi Arabaşı

Emirdağ Yöresi Arabaşı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Emirdağ Yöresi Arabaşı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:


*3 kase un
*10 kase su
*2 yemek kaşığı tuz

Çorbası için:


*1 tane tavuk
*2 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı un
*Acı biber
*Tuz
*Limon

Emirdağ Yöresi Arabaşı Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu yapacağız, büyük bi tencereye aynı ölçek büyük bir çorba kasesinde un ve suyu tencereye koyalım tuzu da ekleyip çırpıcyla sürekli karıştıralım,, kaynamaya başlayınca 15 dk daha karıştıralım yoksa kıvamı tutmaz Hamur piştikten sonra büyük yemek tepsimize benim resimde attığım boyda olsun tepsimizi ıslayıp hamurumuzu dökelim, üzerine sofra bezi örtüp balkona soğumaya bırakalım *karın üzerinde daha güzel donuyor* Şimdi çorbamıza geçelim, önceden tavuğumuzu üzeri geçecek şekilde su koyup düdüklü de haşlayalım, sonra bi tavada 2 yemek kaşığı unu kavurup bekletelim tenceremize yağ koyalım kavrulmuş unu da ekleyelim daha sonra salçayı da ekleyip iyice kavuralım, sonra düdüklü de haşladığımız tavuğun suyunu süzüp kavrulan salçamıza onu da ekleyelim, o kaynaya dursun,, diğer yandan haşlanan tavuğu tiftikleyelim onu da tiftikledikten sonra tavuğu da ekleyelim acı biber ve tuzu da ekleyip suyuna bakalım kıvamı eksikse kaynar su ekleyebilirsiniz Hamuru da donduktan sonra baklava şeklinde kestikten sonra çorba eşliğinde limonla servis yapabilirsiniz afiyet olsun )
*
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt