iltasyazilim
FD Üye
Emirdağ Yöresi Arabaşı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*3 kase un
*10 kase su
*2 yemek kaşığı tuz
Çorbası için:
*1 tane tavuk
*2 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı un
*Acı biber
*Tuz
*Limon
Emirdağ Yöresi Arabaşı Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu yapacağız, büyük bi tencereye aynı ölçek büyük bir çorba kasesinde un ve suyu tencereye koyalım tuzu da ekleyip çırpıcyla sürekli karıştıralım,, kaynamaya başlayınca 15 dk daha karıştıralım yoksa kıvamı tutmaz Hamur piştikten sonra büyük yemek tepsimize benim resimde attığım boyda olsun tepsimizi ıslayıp hamurumuzu dökelim, üzerine sofra bezi örtüp balkona soğumaya bırakalım *karın üzerinde daha güzel donuyor* Şimdi çorbamıza geçelim, önceden tavuğumuzu üzeri geçecek şekilde su koyup düdüklü de haşlayalım, sonra bi tavada 2 yemek kaşığı unu kavurup bekletelim tenceremize yağ koyalım kavrulmuş unu da ekleyelim daha sonra salçayı da ekleyip iyice kavuralım, sonra düdüklü de haşladığımız tavuğun suyunu süzüp kavrulan salçamıza onu da ekleyelim, o kaynaya dursun,, diğer yandan haşlanan tavuğu tiftikleyelim onu da tiftikledikten sonra tavuğu da ekleyelim acı biber ve tuzu da ekleyip suyuna bakalım kıvamı eksikse kaynar su ekleyebilirsiniz Hamuru da donduktan sonra baklava şeklinde kestikten sonra çorba eşliğinde limonla servis yapabilirsiniz afiyet olsun )
*
*3 kase un
*10 kase su
*2 yemek kaşığı tuz
Çorbası için:
*1 tane tavuk
*2 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı un
*Acı biber
*Tuz
*Limon
Emirdağ Yöresi Arabaşı Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu yapacağız, büyük bi tencereye aynı ölçek büyük bir çorba kasesinde un ve suyu tencereye koyalım tuzu da ekleyip çırpıcyla sürekli karıştıralım,, kaynamaya başlayınca 15 dk daha karıştıralım yoksa kıvamı tutmaz Hamur piştikten sonra büyük yemek tepsimize benim resimde attığım boyda olsun tepsimizi ıslayıp hamurumuzu dökelim, üzerine sofra bezi örtüp balkona soğumaya bırakalım *karın üzerinde daha güzel donuyor* Şimdi çorbamıza geçelim, önceden tavuğumuzu üzeri geçecek şekilde su koyup düdüklü de haşlayalım, sonra bi tavada 2 yemek kaşığı unu kavurup bekletelim tenceremize yağ koyalım kavrulmuş unu da ekleyelim daha sonra salçayı da ekleyip iyice kavuralım, sonra düdüklü de haşladığımız tavuğun suyunu süzüp kavrulan salçamıza onu da ekleyelim, o kaynaya dursun,, diğer yandan haşlanan tavuğu tiftikleyelim onu da tiftikledikten sonra tavuğu da ekleyelim acı biber ve tuzu da ekleyip suyuna bakalım kıvamı eksikse kaynar su ekleyebilirsiniz Hamuru da donduktan sonra baklava şeklinde kestikten sonra çorba eşliğinde limonla servis yapabilirsiniz afiyet olsun )
*