Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Emlak Konut'tan Galatasaray'a kıyak!

Emlak Konut'tan Galatasaray'a kıyak!
0
116

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
Emlak%2DKonut%2Dtan%2DGalatasaray%2Da%2Dkiyak%2D%2D228521%2D20191206110811%2Ejpg

Yeni kontratta Galatasaray 120 milyon lira ödeyerek Florya yerini geri alırken; Riva'daki Düşler Vadisi projesi üzerindeki mutabakat ise feshedilen kontrattaki koşullarla yenilendi. Halbuki Emlak Konut, 2 sene evvel komşu araziyi 262 milyona satın almıştı. 

Emlak Konut'tan bugün yapılan açıklamada Galatasaray Florya yerinin kapsam dışında bırakılmasına, Riva yerlerinde geliştirilen projenin ise devam etmesine karar verilmiş olup husus hakkında tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenleyen protokol imzalandığı duyuruldu. 
Emlak Konut ile Galatasaray ortasındaki yeni mutabakatla Florya yeri, 2016 yılındaki protokolden evvelki koşullarla Galatasaray'a geri dönmüş oldu. Riva toprağındaki gelir paylaşım oranı ve öteki koşullar ise yeni protokole motamot taşındı. 

Galatasaray Florya'yı geri alıyor

Sarı kırmızılı kulüp, daha evvelki mutabakatta yer alan Florya Metin Oktay Arazisi'ni 120 milyon TL ve faizlerini ödeyerek geri alacak.

Bu sayede Galatasaray, tesisleri ve altyapısının bulunduğu Florya'dan taşınmayacak ve yeni bir tesis yatırımına gerek kalmayacak.

Öte yandan Galatasaray'ın geleceği için büyük ehemmiyet taşıyan Riva'daki Düşler Projesi de devam edecek.

ŞENLİKKÖY'Ü 262 MİLYONA ALDI, FLORYA'YI 120 MİLYONA SATTI

Emlak Konut, yaptığı ödemeler ve masraflar karşılığı Galatasaray'dan 350 milyon liraya tahsil etmesi gerekiyordu. Emlak Konut, artık Flaorya karşılığında en fazla 120 Milyon alabilecek.  OYSA Emlak Konut GYO, 2017 yılında Galatasaray'ın Şenlikköy'deki toprağının yanındaki arsayı satın almıştı. Emlak Konut araziyi TOKİ'den 262.5 milyon TL bedel karşılığında aldığını duyurmuştu. 

2 sene evvel yere 262 milyon veren Emlak Konut GYO, artık dev arsayı  Galatasaray'a 120 milyona satıyor. Galatasaray daha evvelce de Emlak Konut'tan 342 milyon TL para almıştı.

Neler yaşanmıştı?

2016'da gerçekleştirilen ihaleler kapsamında Galatasaray'ın Florya ve Riva yerleri üzerine 6 milyar lira pahasında konut projeleri geliştirmesi planlanıyordu.

Riva toprağı için 761 milyon lira, Florya için de 238 milyon liralık olmak üzere, Galatasaray'ın kasasına yaklaşık 1 milyar lira girmesi bekleniyordu. Ancak ihale sürecinin akabinde Galatasaray'ın Florya toprağını teslim edememesi süreci çıkmaza sokmuştu.

Emlak Konut, Galatasaray’la proje iştiraki muahedesini 27 Eylül tarihinde yaptığı bir açıklamayla feshettiğini duyurmuştu.

Emlak GYO’nun 27 Eylül tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, “Şirketimiz projelerinden İstanbul Bakırköy Florya Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi tasfiye edilmiştir.” tabirleri yer alıyordu. 

Hakan Gedikli: Ortak menfaatlerimiz doğrultusunda yeni bir protokol imzaladık

Galatasaray Lideri Mustafa Cengiz ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli ortak basın toplantısı düzenledi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, "Öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Attığımız her adamda paydaşlarımıza paha katmak istiyoruz. Süreç kuvvetli olsa da süreç sonundaki kazanımlar değerlidir. Galatasaray ile 2016'da bir protokol yapmıştık. Sonrasında bu alanlarda gerekli ihale çalışmalarını yaptık ve sonuçlandırdık. Riva toprağında inşaat ve satış çalışmaları sürüyor. Florya protokolü ise feshedildi. Galatasaray ile ortak menfaatlerimiz doğrultusunda yeni bir protokol imzaladık." dedi.

"Biz bedel ödeyerek konutumuzun tekrar sahibi oluyoruz"

Mustafa Cengiz'in konuşmasının satırbaşları:

"2016'dan beri süren ve maalesef fiziki ve hukukî nedenlerden dolayı çıkamadığımız Florya'nın tekrar dönüşünü sağlamış bulunuyoruz. Ben bunun temelinin oluşumunu sağlayan, Riva toprağını topluluğumuza kazandıran Selahattin Beyazıt'a teşekkür ediyorum. Projeye delalet eden bütün pahalı kardeşlerimizi kutluyorum. Cumhurbaşkanımıza ve emek veren herkese teşekkür ediyorum."

"Florya bizim mabedimiz. Buranın kazandırılması çok değerli. 2018 mayıs sonu prestijiyle kaynaklanan bütün sarfiyatları, faizleri ödeyeceğiz. Aldığımız 120 milyon TL'yi iade ediyoruz. Biz bedel ödeyerek konutumuzun tekrar sahibi oluyoruz. Ben bunun bütün spor kulüplerinin yuvasına kavuşmasını dilerim. Yuva çok kıymetlidir. Taraftarımızın ve rakiplerimizin de bu bağlamda değerlendirmesini rica ederim."

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt