Geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararname ile birlikte 5 bin hakim ve savcının misyon yerinde değişiklik yapılmıştı. Vazife yeri değiştirilen ve tenzili rütbeye uğrayarak Ankara Batı Başsavcı Vekilliği’ne atanan Alparslan Tufan’ın tayin sebebinin Sedat Peker olduğu tez edildi.
Soruşturmaya müsaade vermedi
DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine nazaran, Ankara Emniyeti, savcıdan Mersin’de Sedat Peker ile kontaklı olduğu düşündüğü kimselere uyuşturucu operasyonu yapmak için müsaade istedi.
Ankara Başsavcı Vekili Alparslan Tufan, emniyetin bu isteğine olay yeri Mersin olduğu için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın karar vermesi gerektiğini söyledi.
Olay Süleyman Soylu’ya intikal etti
Savcının bu karar sonrasında Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, olayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya intikal ettirdi.
Soylu’nun yaptığı kulis sonrası Alparslan Tufan’ın kritik vazifeden sürüldüğü sav ediliyor.
Alparslan Tufan, Gelecek Partili Selçuk Özdağ'a atak soruşturmasında MHP'lilerin tehditlerine ve maksat göstermelerine maruz kalmıştı.
Tufan ayrıyeten Bataklık, Atadedeler üzere kritik operasyonların da başındaki isimdi.
Sedat Peker’den Servet Yılmaz açıklaması
Sedat Peker, 'Deli Çavuş' isimli Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakınlığıyla bilinen Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz hakkında açıklamalarda bulundu.
Açıklamasında, bir akrabasından ötürü Yılmaz hakkında açıklamada bulunmadığını savunan Peker, 'Sana kelamım olsun, toplattırdığın tüm rüşvet paralarının kimlerde olduğunu ayrıyeten da neler yaptığını tüm dünyaya anlatacağım. Seni cezaevlerinde göreceğim' dedi.
Peker'in Yılmaz hakkında 'Sözde Ankara Emniyet müdürüsün. Emniyet Genel müdüründen daha çok gücün var. Tüm tayin listelerini sen yapıyorsun' savına yer verdiği açıklamasında 'Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, akrabanın hatırı için sana hiç dokunmuyordum. Artık benden her berbatlığı bekle. Benim Mersin’de hangi yakınım var da, ona uyuşturucu takibi yapıp, benim ismimi o belgeye karıştıracaksın? Size yazıklar olsun' sözlerini kullandı.