Emo akımı nedir?özellikleri giyim tarzları nelerdir? almanların giyim tarzı emo akımı almanyanın giyim tarzı almanyanın giyimi giyimleri 1548683390 1548683390 emoakiminedirozelliklerigiyimtarzlarinelerdir5c4f088396108emoakiminedirozelliklerigiyimtarzlarinelerdir5c4f088396108 http:wwwcurcunacomtrbolumgenclikimagegenc0023d Galatasaray Lisesi'nin önü, emo'ların toplandığı yerlerin başında Emo'lar çıktı meydana Cümbür Cemaat bir gruba dahil olarak kendini açıklama ihtiyacı içinde Yaşları 1420 aralarında değişen, saçlarını tek gözlerini kapayacak şekilde tarayan, kuytu pantolonlar giyen emo'lar da benzer dürtüyle hareket ediyor En büyük şikâyetleri ise her fena olayın kendilerine mal edilmesi Geçenlerde satırla öldüren MF de emo olarak anılmıştı Ne süre otobüse binsem yan koltuğum manâsız kalır, kimse oturmak istemez,diyor biri Diğeri Yolda yürürken acayip garip bakıyorlar, söz atıyorlar, sirkte mi çalışıyorsun diyen bile var,diye yakınıyor Kuşkusuz dış görünüşleri sıra dışı; davranışları, hatta bakışları da az kalsın Ben farklıyım,seslenmek istiyor Çünkü onlar birer 'emo' Gizli pantolon giyiyorlar, saçlarını yüzlerinin yarısını kapatacak şekilde itinayla tarıyorlar, gözlerini koyu renk boyuyorlar Emo, İngilizce 'emotional' (şehvetli) kelimesinden geldiği için, bu akımı benimseyenlerin de hisli gençler olması gerekiyor İstanbul'da genelde İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Lisesi civarlarında veya Kadıköy'de Rexx Sineması önünde toplanıyorlar Geçtiğimiz perşembe akşamı Galatasaray Lisesi'nde Hayko Cepkin konseri vardı O Kadar çoğu sıkı bir Hayko Cepkin hayranı olduğu için lisenin önünde toplanmışlardı Kızlardan biri elinde saç spreyi, diğerinin saçlarını yerçekimine karşı koymaya zorluyordu Bir ton sprey aralarında boğulsak da, biz de konser hazırlığına dahil olduk Daha saçları kabartılması gereken çok kişi vardı! Caddenin ortasında gelip geçenlerin bakışları, hatta Film mi çekilecek burada?soruları arasında bundan böyle herkes geceye hazırdı bu vesileyle çoğunun yaşları 18'i geçmediği için gece gezmelerine fazla da dahil olamadıklarını anlatıyorlar İMAJ DÜNYASI Konuştuğumuz erkeklerin hepsi, emo olmadıklarını üstüne basa basa söylüyor Çünkü emo'lar biseksüel olur,diyorlar Biseksüel olarak anılmaktan çekiniyorlar Kızlar ise bütün bir emo olduklarını söylüyor; çünkü onlar için biseksüellik kuralı yokmuş Bunun üzerine Ramazan Yılmaz araya giriyor: Kızlardan emo olmaz Çünkü emo'luk erkeklere özgüdür, biseksüel erkeklereNeslim Irmak Kongur ise Böylece bir şey değil, ben emo'yum işte!diyor Bilhassa İstanbul'da birkaç yıldır gelişen emo'lar, dünyada 1985 yılında ortaya çıktı ve 2000'lerin başında da bir alt kültür olarak yayılmaya başladı Ilk çıkışı benzer isimli müzik türüyle oldu Hardcore punk olarak tanımlanan bu müzik türünün sözleri, yürek kırıklığı, terk edilme, ayrılık acısıyla batmış Lakin Türk emo'lar bu müzik türünün birazcık 'dinlenmesi zor' olduğu fikrinde O yüzden Hayko Cepkin, Şebnem Ferah dinliyorlar Emre Aydın sevenler bile var Zaten Türk emo'ların çoğu, bu kültürün tarihi hakkında pek zihin sahibi değil Meslek biraz, imaj kısmında kalmış gibi Emo kid olarak da tanımlanan emo'lar, kimine kadar ise bir grup 'zibidi' TIME'ın haberine göre geçenlerde Mexico City'de 'antiemo' grupları, emo'lara saldırdı Türkiye'de böyle bir şart yok Fakat Facebook'ta 'Emosuz Bi Taksim İstiyoruz!' adıyla bir grup belirlenmiş ve 4 bin 721 üyesi var bu arada hazırlanmış olun, milyonda bir olasılık de olsa, Galatasaray'dan geçerken sizden 1 YTL isteyebilirler 10 adımda emo kültürü 1 Yaşları 1420 arasında 2 En kayda değer kaide saçlar Saçlar tek gözü kapatacak şekilde öne içten taranmalı ve spreylenmeli Kısa saçlı ya da saçsız bir emo olamaz 3 Gizli pantolon giyilmeli Damalı olanları makbul 4 Ayakkabılar Vans ya da Converse olmalı 5 Gözler koyu renk far sürerek boyanmalı Mor ve kırmızıya yakın farlar da benzer puslu bakışı tahsis etmek için ideal 6 Soluk benizliler emo'luk konusunda daha uğurlu 7 Renkli oje sürülmeli 8 Hazin ve ağlayan bir izlenim uyandırmak lüzum Her an ağlayacakmış gibi bir görünüm da cabası 9 İyi bir emo, çelimsiz olur Pek hassastır fakat, yemez içmez Arasında hiç et yemeyen de var 10 Yere, kaldırıma oturulur id 1548683390 1548683390 emoakiminedirozelliklerigiyimtarzlarinelerdir5c4f0883a8d7femoakiminedirozelliklerigiyimtarzlarinelerdir5c4f0883a8d7f http:wwwcurcunacomtrbolumgenclikimagegenc0023e Emo'luğun kurallarından biri resim çekilirken, artistik pozlar saptamak! Satanist değiliz Emo kültürü hakkında konuştuğumuz gençlerin hepsi, satanist olarak görülmekten şikâyetçi Biz simsiyah bile giyinmiyoruz, neden böyle yapıyorlar ama?diyorlar Çoğunun din, inanç konusunda da çok fikri değil Her türlü kötü durum niye bize mal ediliyor?diye yakınıyorlar Örneğin geçen hafta Bursa'da annesini satırla parçalayıp öldüren 17 yaşındaki MF satanist ve emo olarak adlandırılmıştı MF ifadesinde Satanist değil, ateistim,demişti 1548683390 1548683390 emoakiminedirozelliklerigiyimtarzlarinelerdir5c4f0883d8a7cemoakiminedirozelliklerigiyimtarzlarinelerdir5c4f0883d8a7c http:wwwcurcunacomtrbolumgenclikimagegenc0023a Beyoğlu'na gide gele öğrendim Ramazan Yılmaz (17) İki buçuk yıldır bu tarza sahibim Beyoğlu'na gelmeye başlamamla birlikle bu tarzı tanıdım Bağcılar'da oturuyorum O zamanlar pek da yoktu zaten Yaygın kanının aksine simsiyah giyinmiyoruz Metalciler simsiyah giyinir Biz renkli giyiniriz Birazcık punk'a kaçar lakin bütün punk da yok Bugün asgari 10 kişi söz attı 1548683390 1548683390 emoakiminedirozelliklerigiyimtarzlarinelerdir5c4f08842558bemoakiminedirozelliklerigiyimtarzlarinelerdir5c4f08842558b http:wwwcurcunacomtrbolumgenclikimagegenc0023b Can Akıncı (15) Aslında ben emo değil, punkçıyım Emo'lar biseksüel olur; onlar için cinsiyet önemli değildir İki yıldır böyle giyiniyorum İnternette resimleri gördüm ve hoşuma gitti Emoturkiye com'a giriyorum Annem giyimimi olağan karşılıyor fakat babam sert çıkıyor Zaten ben de annemle yaşıyorum Okumuyorum, okulu bıraktım Gitar çalıyorum ve müzisyen olup grup ayarlamak istiyorum Yolda yürürken ahali beni garip karşılıyor İstiklal Caddesi'nin başından aşağıda değin asgari 10 kişi dönüp 'İbne,' dedi 'Kız mısın, erkek misin emin değil,' diyorlar Bu da sinirlerimi bozuyor gerçi vazgeçmiyorum Çünkü hoşuma gidiyor Onlar gibi takılmak zorunda değilim Onlar bizim gibi takılsın Farklı olan ben değilim, onlar Makyaj yaptığım için satanist diyen de fazla 1548683390 1548683390 emoakiminedirozelliklerigiyimtarzlarinelerdir5c4f088448e75emoakiminedirozelliklerigiyimtarzlarinelerdir5c4f088448e75 http:wwwcurcunacomtrbolumgenclikimagegenc0023c Tarzımı böyle yansıtıyorum Aybüke Özkan (17) Ben bir emo'yum Emo duygusaldır, daima ağlayandır Ben de hep ağlarım Çünkü sorunlar olur Cibali Lisesi'nde okuyorum Tarzımı yansıtmak için saçlarımı böyle tarıyorum Punk var, gotik var, rock var Emo'lar da kendini öbür kılmak için böyle yapıyor 1548683390 1548683390 emoakiminedirozelliklerigiyimtarzlarinelerdir5c4f08845e4beemoakiminedirozelliklerigiyimtarzlarinelerdir5c4f08845e4be http:wwwcurcunacomtrbolumgenclikimagegenc0023 Babam tarzımı beğenmiyor Neslim Irmak Kongur (15) İstiklal Caddesi'nde oturuyorum O yüzden daima buradayım En fazla Cafe Karınca ve Klan'a gidiyoruz Ailemle yaşıyorum ve onlar birincil başta böyle giyinmeme fazla tepki verdi Sonra alıştılar Babam beğenmiyor ve istemiyor Ama annem bu konuda muavin oluyor Onunla alışverişe gidebiliyorum Beyoğlu'ndaki pasajlardan, Köstebek'ten alışveriş yapıyoruz Tüm emo'lar gibi sevincimi, üzüntümü hemen gösteririm Lakin içime kapanık değilim Moda tasarımcısı edinmek istiyorum Pera Güzel Sanatlar Lisesi'ne gideceğim Daha Sonra kendime modaevi açmak istiyorum