iltasyazilim
FD Üye
Ever Arkadaşlar Forumtr'nin En Pratik Açcısı Emre ÖZER'den selamlar
Şimdi size o kadar mükemmel bir tarif yazacağım ki hayatınızda bu kadar lezzetli ve bu kadar mükemmel bir tavuk yemedim diyeceksiniz size garanti veriyorum
Gerekli malzemeleri yazıyorum arkadaşlar
1 Tane Tüm Tavuk tüm tavuk alsanız 5 kişiyide doyurur
1 Torba Kaya Tuzu (Evet Yanlış Duymadınız 1 Torba yani 10 Kglık )
Azcık Zetin yağı
Ve bir adet yanmaz poşet
Evet Malzememiz sadece bu kadar
Şimdi arkadaşlar tavuğumuzu aldıktan sonra eve gelip güzelce hiç bir
yerine zarar gelmiyecek ve incitmeyecek şekilde Tavuğumuzu temizliyoruz
Temzileme işlemi bitti
Şimdi Marketten aldığımız 10 kiloluk tuz varya onu çıkartın yavaş yavaş suyla harmanlayın
Orta seviyede olsun ama cıvık olmasınHafif katımsı olsun
Hemen Tepsimizi alıyoruz ve tepsimizin içine yarım parmak
seviyesinde harmanladığımız tuzu dolduruyoruz yani tepsimizin yarısından azı tuz olacak güzelce tepsimize yayıyoruz tepsimizin alt kısmında hiç açık yer kalmıyacak bi şekilde
Sonra tavuğumuzu alıyoruz isterseniz siz soslayın az bişeyBen sade yapıyorum
Neyse tavuğumuzu alıyoruz yanmaz poşete koyuyoruz ve ağzını bağlıyoruz
Toplu iğne ile poşetin çeşitli yerlerine 4 adet küçük küçük delik açıyoruz arkadaşlar
Sonra tepsimizin yarısına kadar lapadan az daha katı olan tuzu yaymıştık ya! Tavuğumuzuda onun üzerine koyup diğer kalan tuzlarla tavuğumuzun her yerini kapatıyoruz
Yani Mısır pramitleri gibi olacak hiç bir yerinde açık olmayacak biçimde
Sonra doğru Lahmacun pişirimi yapılan fırınlar var ya oraya gidiyoruz ve diyoruz ki abi bak iki saat boyunca kalsın ben alacağım diyorsun
İki saat doluyor fırıncıya diyorsun ki abi benim fırından çıkar olmuştur tavuğum diyorsun
Fırıncı tam çıkartırken şok oluyorsun
Simsiyah kömür gibi bir pramit oluşmuş
Neyse üzülerek siyah ve yanmış gözüken piramitli tepsiyi alıp eve gidiyorsun Hay Emre Usta bu nasıl tarif ya gitti güzelim tavuk diyorsun üzülüyorsun
Eve bi Geliyorsun Emre Ustan İftara size yemeğe gelmiş
Babanla mutfakta muabbet ediyor
Emre Usta ne yaptın be bu nasıl tarif yaktın güzelim Tavuğu diyorsun
Emre Ustada diyor ki getir bakayım tepsiyi bana diyor bide sert
bişey getir
Bi bakıyorum anneniz kepçeyle üzerime geliyor
Anneniz kafama kepçeyi vurmadan hemen elinden alıyorum kepçeyi
ve kepçeyi Tepsideki Pramite Bir vuruyorum
ve o pramitin içinden mükemmel bi şekilde harika bir tavuk çıkıyor
Sonra Poşetten çıkartıyoruz ve servis yapıyoruz
Tavuğun her parçası ağzınızda eridikce damak tadınızın biraz daha
farkına varıyorsunuz
Afiyet Şeker Olsun
Not:En az haftada iki kere annemin yaptığı bir yemektir
Emre ÖZER
Forumunuzun en pratik aşcısı
Şimdi size o kadar mükemmel bir tarif yazacağım ki hayatınızda bu kadar lezzetli ve bu kadar mükemmel bir tavuk yemedim diyeceksiniz size garanti veriyorum
Gerekli malzemeleri yazıyorum arkadaşlar
1 Tane Tüm Tavuk tüm tavuk alsanız 5 kişiyide doyurur
1 Torba Kaya Tuzu (Evet Yanlış Duymadınız 1 Torba yani 10 Kglık )
Azcık Zetin yağı
Ve bir adet yanmaz poşet
Evet Malzememiz sadece bu kadar
Şimdi arkadaşlar tavuğumuzu aldıktan sonra eve gelip güzelce hiç bir
yerine zarar gelmiyecek ve incitmeyecek şekilde Tavuğumuzu temizliyoruz
Temzileme işlemi bitti
Şimdi Marketten aldığımız 10 kiloluk tuz varya onu çıkartın yavaş yavaş suyla harmanlayın
Orta seviyede olsun ama cıvık olmasınHafif katımsı olsun
Hemen Tepsimizi alıyoruz ve tepsimizin içine yarım parmak
seviyesinde harmanladığımız tuzu dolduruyoruz yani tepsimizin yarısından azı tuz olacak güzelce tepsimize yayıyoruz tepsimizin alt kısmında hiç açık yer kalmıyacak bi şekilde
Sonra tavuğumuzu alıyoruz isterseniz siz soslayın az bişeyBen sade yapıyorum
Neyse tavuğumuzu alıyoruz yanmaz poşete koyuyoruz ve ağzını bağlıyoruz
Toplu iğne ile poşetin çeşitli yerlerine 4 adet küçük küçük delik açıyoruz arkadaşlar
Sonra tepsimizin yarısına kadar lapadan az daha katı olan tuzu yaymıştık ya! Tavuğumuzuda onun üzerine koyup diğer kalan tuzlarla tavuğumuzun her yerini kapatıyoruz
Yani Mısır pramitleri gibi olacak hiç bir yerinde açık olmayacak biçimde
Sonra doğru Lahmacun pişirimi yapılan fırınlar var ya oraya gidiyoruz ve diyoruz ki abi bak iki saat boyunca kalsın ben alacağım diyorsun
İki saat doluyor fırıncıya diyorsun ki abi benim fırından çıkar olmuştur tavuğum diyorsun
Fırıncı tam çıkartırken şok oluyorsun
Simsiyah kömür gibi bir pramit oluşmuş
Neyse üzülerek siyah ve yanmış gözüken piramitli tepsiyi alıp eve gidiyorsun Hay Emre Usta bu nasıl tarif ya gitti güzelim tavuk diyorsun üzülüyorsun
Eve bi Geliyorsun Emre Ustan İftara size yemeğe gelmiş
Babanla mutfakta muabbet ediyor
Emre Usta ne yaptın be bu nasıl tarif yaktın güzelim Tavuğu diyorsun
Emre Ustada diyor ki getir bakayım tepsiyi bana diyor bide sert
bişey getir
Bi bakıyorum anneniz kepçeyle üzerime geliyor
Anneniz kafama kepçeyi vurmadan hemen elinden alıyorum kepçeyi
ve kepçeyi Tepsideki Pramite Bir vuruyorum
ve o pramitin içinden mükemmel bi şekilde harika bir tavuk çıkıyor
Sonra Poşetten çıkartıyoruz ve servis yapıyoruz
Tavuğun her parçası ağzınızda eridikce damak tadınızın biraz daha
farkına varıyorsunuz
Afiyet Şeker Olsun
Not:En az haftada iki kere annemin yaptığı bir yemektir
Emre ÖZER
Forumunuzun en pratik aşcısı