Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Emzirirken Nasıl Beslenmek Lazım

Emzirirken Nasıl Beslenmek Lazım
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Emziren Anneler Nasıl Beslenmeli
Emziren Anneler Ne Yemeli


Emziklilikte süt salgılanması, kadının normal gereksiniminden daha fazla enerji, protein, vitamin ve mineralleri almasını gerektirir Emzikli kadının salgıladığı sütteki enerjinin manâlı bir kısmı yediklerinden sağlanmaktadır Fakat kadının aldığı enerji iyice süt enerjisine dönüşememekte, gövde dokuları da bir tedarik harcanmaktadır Sağlıklı beslenen bir kadının ortalama günde 800 ml süt ürettiği ve bunun 555 kalorilik enerji sağladığı araştırmalarla ortaya konmuştur Diyetin sağladığı enerjinin %81 oranında süt enerjisine dönüştüğü düşünülürse, emzikli kadının süt verdiği sürece jurnal 500600 kalorilik ilave enerji alması gerekir

Annenin sütünün tatminkarlık derecesi, bebeğin çoğalma oranı gözlenerek değerlendirilebilmektedir pratikte ilk 6 ayda, her ay için bebeğin 700900 gram ağırlık kazanması ile 4 ay sonunda doğum ağırlığının iki katı olması, anne sütünün tatmin edici olduğunu göstermektedir

Emzikli annenin zayıflaması gebelikte aldığı tartma durumuna bağlıdır Pozitif kilo almamış bir anne süt verdiğinden nedeniyle zayıflar, lakin hamilelik süresince 912 kilo almış olan anne, vücudunda depo ettiği yağları süt verirken harcayabilir Bu durumda enerji yetmezliği görülmez Yapılan araştırmalarda emzikli annelerde çeşitli vitamin yetersizliği belirtilerinin çoğunlukla görüldüğü rapor edilmektedir Bunun en önemli nedeni emziklilik döneminde annenin verdiği süte karşılık jurnal besin öğeleri ihtiyacında zorunlu ekleri yapmamasıdır

Normal Ağırlıkta ve Olağan Faaliyette Emzikliler İçin Zorunlu Jurnal Besin Nesil ve Miktarları

Et, kuru baklagil, yumurta
23 porsiyon
2 yumurta 1 porsiyon
1 et, kuru baklagil yemeği 1 porsiyon

Taze sebze ve meyveler
56 porsiyon

Süt ve Türevleri
2 porsiyon
1 kadeh sütveya yoğurt 1 porsiyon
2 kibrit kutsu peynir 1 porsiyon

Ekmek
58 dilim

Pirinç, bulgur, makarna, börek, tatlı
12 porsiyon

Besin gruplarından alınacak miktarların ayarlanmasının yanı sıra yemeklere konan yağ, tatlı ve içeceklere konan şeker miktarlarına özellikle dikkat edilir (günlük yağ tüketimi 2030 gram, şeker tüketimi 15 gram)

Yemeklerde tatlı yenirse tahıllardan 1 porsiyon eksiltilir Ancak emzikli bayan bayağı ağırlığından düşük ise bu eksiltme yapılmaz *
 
858,497Konular
982,554Mesajlar
30,293Kullanıcılar
CyscoderSon üye
Üst Alt