iltasyazilim
FD Üye
En Basit Portakallı Etimek Tatlısı (Muhallebisiz) Tarifi İçin Malzemeler
*15 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için;
*2,5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
Krem şantisi için;
*3 su bardağı süt
*4 paket kremsanti
Portakal jölesi için;
*3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
*3 yemek kaşığı toz şeker
*3 yemek kaşığı nişasta
En Basit Portakallı Etimek Tatlısı (Muhallebisiz) Tarifi Yapılışı İlk olarak bu tarifim büyük borcama göre bilginiz olsun Zaten fotoğraflarda boyutunu göreceksiniz borcaminiz farklı boyuttaysa miktarlar degisiyor kendiniz tutturamazsaniz bana sorabilirsiniz cevaplarım Şimdi tarife geçelim
1
*İlk olarak büyük borcama 15 adet tuzsuz etimeklerimizi diziyoruz
*Daha sonra şerbeti yapmak için şekeri tencereye alıyoruz
*Biraz kendi halinde kavuruyoruz aman dikkat yanmasın
*Sonra suyunu yavaşça ilave ediyoruz
*Kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve sıcak haliyle etimeklerin üzerine döküyoruz
*Döktüğünuz zaman biraz fazla gelecek gözünüze ama merak etmeyin tam kıvamında oluyor
*Etimeklerimizi bir köşeye soğuması için bırakıyoruz
*Bu arada kremsantiyi hazırlıyoruz
*4 pakete 3 bardak süt koyma sebebimiz biraz daha koyu kıvam elde edebilmek
*Etimeklerimiz soğumadıysa kremsantimizi erimemesi için dolaba koyuyoruz
*Jöle için taze sıkılmış portakalı şekeri ve nişastayı tencereye koyup, karıştırıyoruz
*Jöle kıvamına geldiği zaman altını kapatıyoruz
*Soğuyan etimeklerimizin üzerine kremsantiyi yayıyoruz
*Jöle soğumadan asla sürmeyin kremsantimiz erimesin
*Daha sonra jöleyi de yaydıktan sonra dolapta 5 6 saat dinlenmeye bırakıyoruz (Ek bilgi lacil lazımsa eğer dolabın buzluk kısmında yarım saat bekletmeniz yeterlidir
*15 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için;
*2,5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
Krem şantisi için;
*3 su bardağı süt
*4 paket kremsanti
Portakal jölesi için;
*3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
*3 yemek kaşığı toz şeker
*3 yemek kaşığı nişasta
En Basit Portakallı Etimek Tatlısı (Muhallebisiz) Tarifi Yapılışı İlk olarak bu tarifim büyük borcama göre bilginiz olsun Zaten fotoğraflarda boyutunu göreceksiniz borcaminiz farklı boyuttaysa miktarlar degisiyor kendiniz tutturamazsaniz bana sorabilirsiniz cevaplarım Şimdi tarife geçelim
1
*İlk olarak büyük borcama 15 adet tuzsuz etimeklerimizi diziyoruz
*Daha sonra şerbeti yapmak için şekeri tencereye alıyoruz
*Biraz kendi halinde kavuruyoruz aman dikkat yanmasın
*Sonra suyunu yavaşça ilave ediyoruz
*Kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve sıcak haliyle etimeklerin üzerine döküyoruz
*Döktüğünuz zaman biraz fazla gelecek gözünüze ama merak etmeyin tam kıvamında oluyor
*Etimeklerimizi bir köşeye soğuması için bırakıyoruz
*Bu arada kremsantiyi hazırlıyoruz
*4 pakete 3 bardak süt koyma sebebimiz biraz daha koyu kıvam elde edebilmek
*Etimeklerimiz soğumadıysa kremsantimizi erimemesi için dolaba koyuyoruz
*Jöle için taze sıkılmış portakalı şekeri ve nişastayı tencereye koyup, karıştırıyoruz
*Jöle kıvamına geldiği zaman altını kapatıyoruz
*Soğuyan etimeklerimizin üzerine kremsantiyi yayıyoruz
*Jöle soğumadan asla sürmeyin kremsantimiz erimesin
*Daha sonra jöleyi de yaydıktan sonra dolapta 5 6 saat dinlenmeye bırakıyoruz (Ek bilgi lacil lazımsa eğer dolabın buzluk kısmında yarım saat bekletmeniz yeterlidir