Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En bereketli iftar sofrası nasıl hazırlanır? 11. gün iftar menüsü

En bereketli iftar sofrası nasıl hazırlanır? 11. gün iftar menüsü
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_bereketli_iftar_sofrasi_nasil_hazirlanir_11_gun_iftar_menusu_1617356852_7679.jpg

Ramazan’ın neredeyse yarısını geride bıraktığımız 11. gün iftar menüsü lezzetini kaybetmeden şahane yemeklerle devam ediyor. Lezzetli sofralar kurduğumuz 11. gün iftar menüsünde neler var? İşte birbirinden lezizi tanımları...

Ramazan ayının üçte birlik kısmı tamamlandı, herkes oruç temposuna uygundan uyguna alıştı. Umarız ramazan ayı boyunca her gün için özel olarak hazırladığımız iftar menülerine göz atarak sofralarınızı donatmaya da devam ediyorsunuzdur. Türkiye’nin en lezzetli iftar menüsü tanımlarında 11. gün! İftar çorbaları tanımları için birinci olarak lokanta yöntemi kırmızı mercimek çorbası var. Ana yemekte kızartmadan en pratik İzmir köfte ile nefis eşlikçisi iftar için pilav tanımları ortasında çok pratik domatesli pirinç pilavı! Günün iftar tatlısı lokmalık ekonomik irmik tatlısı ile parmaklarınızı yemeniz an meselesi! Yarınki menüde görüşmek üzere!

Kaçıranlar için: 10. gün iftar menüsü: 

11. GÜN İFTAR MENÜSÜ

LOKANTA YORDAMI MERCİMEK ÇORBASI:

Restoranlarda yediğimiz ve keşke bir tabak daha koysalar diye severek tükettiğimiz mercimek çorbasının lokanta yolu tanımını merak edenlere müjde! Adım adım lokanta adabı mercimek çorbasının tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. İmali pratik lakin lezzeti büyük olan lokanta yöntemi mercimek çorbası tanımı:



Dışarıda yediğiniz o enfes kırmızı mercimek çorbasını kendi mutfağınızda pekala hazırlayabilirsiniz! Dumanı üzerinde, bol sebzeli özgün tanımı için tık tık!

İZMİR KÖFTE:

Türk mutfağının en meşhur ve lezzetli yemekleri ortasında yer alan İzmir köfte tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Köftenin en lezzetli hallerinden biri olan İzmir köfte, nefis domates sosuyla ağızları sulandırıyor. Pekala İzmir köfte meskende kolay bir formda nasıl yapılır? Merak edenler için enfes tanımı yazımızda.



Kızartmadan yapılan en kolay ve hafif İzmir köfte huzurlarınızda! Birçok takipçimizin favorisi olan bu enfes tarife ramazan sofralarınızda siz de yer vermelisiniz.

DOMATESLİ PİLAV:

İftara az kala dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz domates sosunda pişirilen pirinç pilavı! Tutma garantili, tane tane dökülen lezzetli iftar pilav çeşitleri arıyorsanız kaçırmayın deriz!



GEREÇLER

1 kase(1,5 su bardağı) beyaz pirinç
2 adet rendelenmiş domates
1-2 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kaynar su
3-4 damla limon suyu
Pilav pişince üzerine 2 kaşık eritilmiş köpürtülmüş tereyağ



YAPILIŞI

1 kase beyaz pirincinizi yıkayın, bir bekletme kasesine alın, içine tuz atın, 3-4 damla limon suyu ekleyin ve üzerine kaynar su ekleyerek 15-20 dakika bekletin.

Bekleme sonunda pirincinizin ılınmış suyunu lavaboya süzün ve süzülmüş pirinçleri soğuk suyun altında çeşmede (pirinçler süzgeç içinde iken ) uygunca elinizle ova ova yıkayın yıkanmış pirinçleri süzgeç ile bir kenara alın süzgeç içinde pirinçler güzelce lakin uygunca süzülsün.

Pirinçler süzülürken bu ortada domateslerinizi yıkayıp rendeleyin.



Tencerenize tereyağınız alın eritin. Eriyen yağa domatesleriniz ekleyin.

Domatesler suyunu çekti ( yarı yarıya indi ) artık pilavı ölçtüğünüz kase ile domateslerin üstüne 1, 5 kase kaynamış su ekleyeceksiniz. Tuzunu da ekleyin.

Tencere de ki su kaynayınca bekleyen süzülmüş pirincinizi ekleyin. 1-2 karıştırın tencerenin kapağını kapatın. Ne vakit tencere tekrar kaynadı en kısık ocağınıza alıp pilavınızı pişirin.

Pilav pişti tencerenin altını kapatın. Kapağını açın pilavın üstüne bir kağıt havlu kapatın 5 dakika kadar bu türlü beklesin.

Bu orta da bir cezvede  2 kaşık tereyağı eritin köpürtün. Tencerenin kapağını açın kağıt havluyu alın. Erittiğiniz, köpürttüğünüz tereyağı pilavınızın üzerine dağlayın. Nazikçe pilavınızı karıştırın.

Pilavınız hazır bir kaseye doldurup servis tabağına karşıt çevirerek sunum yapın.

LOKMALIK İRMİK TATLISI:

Konuklarınıza şipşak hazırlayabileceğiniz, tadı damaklarda kalacak enfes irmikli kesme tatlısının tanımını öğrenmek ister misiniz? Üretimi çok pratik olan irmikli kesme tatlısını bayramlarda da süratlice yapabileceğiniz lezzetlerden. Ağızda enfes kıvamıyla yedikçe yediren irmikli kesme tatlısının tanımı haberimizin ayrıntılarında.



Lokmalık irmik tatlısı hem sizin hem de ailenizin yüzünü güldürecek lezzette! Mutfağa gidip gelip atıştırmak isteyeceğiniz irmik tatlısı iftar sonrası çayla şahane masraf...

İYİ İFTARLAR...
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt