Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En büyük çöplüğü tasarımcılar yapıyor!

En büyük çöplüğü tasarımcılar yapıyor!
0
54

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
En%2Dbuyuk%2Dcoplugu%2Dtasarimcilar%2Dyapiyor%2D229251%2Ejpg

MARKA Konferansı’nın ikinci gününde hayli renkli konuşmalar oldu.

Pakistanlı muharrir ve aktivist Fatima Bhutto, yeni kitabı New Kings of the World’ü ve araştırmalarını paylaştı. Bhutto, yüz yıl boyunca dünyada hâkim kültürün Amerikan kültürü olduğunu, bunun sembolünün da Rambo ve saldırganlıkla olduğunu belirterek artık işin değiştiğine dikkat çekti. Bollywood, Türk dizileri ve K-Pop’un (Güney Kore popu) dünyayı ele geçirmeye başladığını vurgulayan Bhutto şöyle konuştu: “Bollywood’da yılda 200 bin tane sinema yapılıyor ve bu her ülkeden fazla. Türk dizileri dünyada ABD’den sonra en fazla izlenen ve ihraç edilen diziler. K-Pop ise kendi kültürünü yaymada çok süratli.”

Bhutto Türk dizilerinin dünyanın her yerinde reytinglerde öne çıkmasının sebebinin yalnızca hoş bayanlar ve öyküler olmadığını lisana getirerek “Kültürel olarak hem kolay hem karmaşık bir yapınız var. Ailece izlenebilecek bir dizi. Ve dünyanın rastgele bir yerinde izleyen dizi kahramanları yerine kendini koyabiliyor” dedi.

2. Dünya Savaşı sonrasında ABD’nin kültürüyle dünyada süratle yayıldığını anımsatan Bhutto, şunları söyledi: “Kültür bir silahtır, meskende de bölgede de dünyada da kullanılır. Gelecekte herkes bunu kullanacak. Pakistan ve türkiye Malezya biz bir televizyon kanalı kuracağız ve İslami fobi ile savaşacağız dedi. Netflix çok tanınan. Tiktok’un aylık kullanıcı sayısı Snapchat’ten fazla. Unutmayın Tiktok Çin şirketi. Bu görüntülerdeki sempatik hayvanlar kültür savaşlarının yeni yüzü olacak.”

YÜRÜ BE İSTANBUL

Adım Adım Derneği’nin kurucularından şu an ise Spor İstanbul AŞ’nin Genel Müdürü Reyhan Onur, gazeteci Hasret Gürses’in sorularını yanıtladı. Onur, İstanbul Maratonu’nda bugün kadar 80 bin gönüllünün koşu aracılığıyla bağış yaparak 220 bin kişinin hayatının değiştirmesini sağladığını kaydederek 75 milyon lira bağış toplandığını vurguladı. İstanbul’un her yerde birlikte spor yapılan bir metropole dönüştürmeyi hedeflediklerini açıklayan Onur, 2020 Temmuz’unda birinci kere İstanbul deniz şenliği yapılacağını ve daha çok yürüyen İstanbulluyu ödüllendirecekleri bir ‘Yürü be İstanbul’ isimli aplikasyon geliştirdiklerinin muştusunu verdi. Onur, aplikasyonla İstanbulluların yürüdükçe tiyatro bileti, kontör üzere bir çok belediye hizmetinden yararlanmalarını sağlayacaklarını duyurdu.

Babası Hasan Doğan ve amcalarının kurduğu erkek giysi markasını bayan kuzenleriyle birlikte yöneten Zeynep Doğan, tüm çalışanlarının yüzde 52’sinin bayanlardan oluştuğuna dikkat çekti. Doğan, “Spor kulüplerinin giysi sponsoru değil ideolojilerine ortak olmak istiyoruz. 10 yıl evvel Liverpool’da da öyleydi artık Altınordu kulübü için de o denli. Altınordu, düzgün futbolcu, düzgün vatandaş yetiştirme amacıyla geleceğe yatırım yapıyor” dedi. Doğan’ın konuşmasının akabinde Altınordu’da yetiştirilen küçük futbolcular Deha Bayramoğlu, Hüseyin Maldar Onur Taha Takır, Oğulcan Ülgün gelecek hayallerini iştirakçilerle paylaştı.

Opet Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Varlıklı, gazeteci Aslı Şafak ile şirkette yaratılan değişim serüvenini paylaştı.

EKMEK PARAMI MÜŞTERİDEN KAZANIYORUM

Sir Paul Smith, GQ UK Genel Yayın Direktörü Dylan Jones’un moderatörlüğünde muvaffakiyetinin sırrını paylaştı. 9 metrekarelik küçücük bir butikte bu işe başladığını söyleyen Smith, kıymetli olanın yüreğimiz ve kalbimizle çalışmak olduğunu vurguladı. Smith, şöyle konuştu: “Biz snop değil, kaliteli, küçük, esprisi olan bir markayız. Adım adım geliştik, erkekler evvel feminen görünürüm sandı lakin yavaş yavaş kabullendiler. Kredi kullanmadık kazandığımız parayı daima şirketimize yatırdık. Yavaş yavaş ilerledik, durduk nefeslendik devam ettik.”

Mağazacılığın bugün artık çok sıkıntı olduğunu e-ticaretin çok yayıldığını lisana getiren Smith, kendilerinin de en büyük cirolarının 2004’te açtıkları e-ticaretten geldiğini kaydetti. Bu sıkıntı koşullarda ayakta kalmanın yolunu ise müşteri ile düzgün ilgi ve sohbetten geçtiğini vurgulayan Smith, “Her cumartesi iki üç saatimi butiğimde geçiririm. Tezgahtarlık yaparım. Ekmek paramızı müşterilerimizden kazanıyoruz. Gidip çalışacaksın mağazada, bu prestijimiz ve basın için çok âlâ oluyor. İdeolojim bu” dedi. Smith, müşteriyle sohbet eder ve mağazada bir konsept yaratırsanız başarılı olacağınızı vurguladı.

Smith, 50’nci yılını kutladıkları işlerinde son 20 yıldır paydaşlık ve satın alma teklifleriyle çok karşılaştıklarını lakin daima reddettiğini söyleyerek “Ortağım olsa Los Angeles California’daki çingene pembe binamı açmam sıkıntı olurdu. Artık traş olurken karar verdim ve açtık” diye konuştu.

ARAMAKTAN ASLA VAZGEÇME

Dlyan Jones’un sorularını yanıtlayan Sahir Erozan gençlere tavsiyelerle başladığı konuşmasında “Aramaktan vazgeçmeyin yolunuzu elbette bulacaksınız” dedi. Hayatta bazen baht gerektiğini kaydeden Erozan, “Çok şanslıydım birinci işim ABD’nin birinci Michelen yıldızlı restoranında garsonluktu. Tüm gençlere evvel garson olmalarını öneriyorum. Çok şey öğretecek size” diye konuştu.

Artık sadeliğin öne çıktığını kendilerinin de tüm işlerinde buna dikkat ettiklerini kaydeden Erozan şöyle devam etti: “Annemin yolundan gittim Bodrum’da kendi markasıyla bir karakter yaratmıştı. Çok değerli bilgi birikimimi getirdim. Biz Maça Kızı’nda doğal hoşlukları öne çıkarmaya çalışıyoruz yani tabiat zati hoş ona dokunmuyoruz. Beşerler daha sadeleşmeye başladılar. Müşterilerin gereksinimlerini karşılamak istiyorum. Starwars buluşması istemiyorum, kalabalıkların ortasında müşteri toplamak istemiyorum. Tek tek müşteri kazanmak istiyorum.” Erozan, Bodrum’ta açacakları yeni ömür şekli köyünün de muştusunu verdi.

İSTANBUL’DA SANAT İÇİN UZUN HAFTA SONU

İKSV yöneticileri Görgün Taner, Yeşim Gürer Oymak ve Hasret Ece, gazeteci Tatlı Payzın moderatörlüğünde 17 Aralık’ta gerçekleştirilen kültür sanat çalıştayının sonuçlarını paylaştı. Kültür sanatın tüm aktörlerinin katıldığı çalıştaydan çıkan en kıymetli üç sonucu İKSV yöneticileri anlattı. Taner, önceliğin İstanbul’un çok kültürlülüğünü unutmamak gerektiğini bunun gelecekte de bu türlü olacağını vurgulayarak “Bu kentte herkes için bir şey var ve herkese yer var” dedi. Oymak ise çıkan somut projelere ait şunları söyledi: “Müthiş bir coğrafyadayız kent bize onlarca kıssa verebilir. Öncelikle Topkapı Sarayı’nda 2006’ya kadar sahnelenen Saraydan Kız Kaçırma’nın tekrar sergilenmeli bunu da sahneye Ferzan Özpetek koymalı. Mozart’ın operası “Cosi fun totte’ (tüm bayanlar bu türlü yapar) bayanları en düzgün tanımlayan direktör Pedro Almodovar sineması ile izleyebilsek ne hoş olur. Son olarak da tüm kültür sanat kurumlarının ajandalarını birleştireceği İstanbul’da uzun hafta sonu aktifliği yapmak istiyoruz. 24 saat boyunca kentin her yerinde sabahtan akşama kadar sanat olsun istiyoruz. Tüm bunları tek başımıza yapmamız mümkün değil mahallî idareler ve kamu da dayanak olmalı.”

Ece ise finansal zahmetlerin tahlili için tüm paydaşların katılacağı şeffaf bir idareye ve özel dalın sanata sponsorluğunda yaratılacak değişime muhtaçlık olduğunu vurguladı.

EN BÜYÜK ÇÖPLÜK MODACILARDAN

Hiçbir şeyin ölmesine müsaade vermeyen ve geri dönüşüm ile eskiyi yeni yapan DDF Kurucu Ortağı Arhan Kayar ve Heavenly Made Kurucusu Haldun Demirhisar, dünyanın giderek yok olmasına daima üretilen yeninin eskiyi çöpe döndürmesine karşı işe başlamışlar. Demirhisar ağaç meskenleri hem kurtardıklarını hem de o ağaçlardan yeni mobilyalar yaptıklarını belirtirken yeninin kıssasını eskiyi dinleyerek yarattıklarına dikkat çekti. Kayar, dünyanın en büyük çöplüğünü modacıların oluşturduğunu söyleyerek geri dönüşüme dikkat çekmek için 2020 yılında İstanbul ve Alaçatı’da iki büyük aktiflik yapacaklarını duyurdu.

858,506Konular
983,044Mesajlar
33,110Kullanıcılar
kaannns1903Son üye
Üst Alt