Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En cok antioksidan iceren meyve ve sebzelerin ORAC uniteleri

En cok antioksidan iceren meyve ve sebzelerin ORAC uniteleri
0
101

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
http:imagessaglikbilgisigentrimgencokantioksidanicerenmeyvevesebzelerinoracuniteleriimagesencokantioksidanicerenmeyvevesebzelerinoracuniteleri5ae26224b581e
Antiageing koruması icin her gun 30005000 ORAC unitesi tuketmemiz gerekmektedir Bu sandığınız kadar buyuk bir oran değildir orneğin yarım fincan yabanmersini 2400 unite demektir Her sebze ve meyveyi yemeye ozen gosterin
Guzellik servis onerileri: Karışık kucuk meyvelerin icine kuru erik ekleyin İcine doğranmış badem ve doğal yoğurt ekleyip gune guzel bir başlangıc yapabilirsiniz Eğer mevsimindeyse, sabah ya da oğleden sonra cay saatinde yiyeceğiniz biskuvilere olgun erik ekleyin
Mikrodalga antioksidanları olduruyor
2003 yılında “Journal of the Science of Food and Agricultureda yayınlanan bir araştırmaya gore mikrodalgaya maruz kalan sebzeler yuksek miktarda antioksidan kaybediyorlar Mikrodalga fırına sokulan brokoli %7497 oranında antioksidan kaybediyor Aksine, buharda pişirildiğinde ise bu antioksidanların %11′e kadarını kaybediyor
Mikrodalgalar sadece yuksek oranda antioksidan kaybına neden olmuyor, aynı zamanda yiyeceklerde doğal olmayan birtakım değişikliklere sebep olduğu icin sağlık acısından bazı tehlikeler oluşturabilir Geleneksel pişirme yontemlerinde ısı dışarıdan gelir ve yiyeceği dışarıdan iceriye doğru pişirir Mikrodalga fırında ise, alternatif bir dalga oluşturulur ve bu da yiyecek molekullerinin saniyede milyarlarca defa donmesine sebep olur Tum bu hareket gecici bir sıcaklık yaratır ve bu da yiyeceği iceriden dışarıya pişirir
The Lancet’te yayınlanan bir araştırmaya gore mikrodalga fırında ısıtılan sutun protein yapısında, sağlığı ciddi anlamda tehdit edecek değişiklikler olmaktadır Bazı bilim adamları bu şekilde ortaya cıkan bir proteinin (Dproline) sinir sistemi, bobrek ve karaciğer icin zehirden farksız olduğunu savunmaktadır 1989 yılında İsvicre’de yapılan bir araştırma, mikrodalga fırında eritilen ya da ısıtılan yiyecekleri tuketmenin kanın kimyasında, hemoglobin seviyesinin duşmesi (anemiye donuşebilir) ve bağışıklık hucrelerinin sayısının artması (stresin, enfeksiyonun ya da iltihabın işareti olarak gorulur) gibi istenmeyen değişikliklere sebep olduğunu gostermiştir Mikrodalga fırının zararlarıyla ilgili bu sonuclara varılmamış olsa da ben size yine de diğer pişirme yontemlerini kullanmanızı onerirdim
 
858,480Konular
981,432Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt