Ramazan ayında birinci 10 günlük süreyi geride bıraktık. Bu 10 güne özel ve farklı menülerimizle sizinle olduk. Geri kalan haftalarda da lezzetli ve pratik tanımlarla bir arada olup Ramazan ayını birlikte bitirmeyi umut ediyoruz. İşte 10. gün iftar menüsü için gereçler ve üretim kademeleri...
Göz açıp kapayıncaya kadar ramazanın 10. gününe geldik bile. Birinci gün kurduğumuz iftar sofrasının memnunluğu ise hala üzerimizde. Tıpkı memnunlukla bugün de daima birlikte ramazana yakışır iftar sofraları kurmak için mutfaktayız. İftara ne yapsam diye düşünenleri çok şad edecek iftar menüsü tanımlarında 10. gün! İftar çorbaları tanımları için besleyici ve nefis lezzetli karnabahar çorbası birinci sırada. Akabinde ramazan yemekleri ortasında lokanta metodu lokum üzere Arnavut ciğeri yanında beşamel soslu pratik ve ekonomik fırın makarna var. Klasik iftar tatlısı olarak kendini baklava sanan tatlı var ki 1 dilimi asla yetmez. Keyifli bir iftar sofrası sizleri bekliyor!
Kaçıranlar için: 9. gün iftar menüsü:
10. GÜN İFTAR MENÜSÜ
KARNABAHAR ÇORBASI:
Mevsimin en yararlı sebzelerinden olan karnabaharı isterseniz kızartma isterseniz ana yemek isterseniz de çorba olarak sofralarınıza getirebilirsiniz. Üretimi kolay tadı enfes olan karnabahar çorbası çocuklarınıza da çok yararlı olacak. Pekala karnabahar çorbası nasıl yapılır? Tanımı yazının ayrıntılarında...
Sebzeli, bol vitaminli ve besleyici bu çorba muhakkak yeni favoriniz olacak enfes bir tarif! Karnabaharı sevdirecek bu çorbayı evre aşama görselleri sayesinde siz de kolay kolay uygulayabilirsiniz.
ARNAVUT CİĞERİ:
Akşam yemeklerinde hem lezzetli hem çok kolay bir tanım denemek istiyorsanız arnavut ciğeri tanımını denemelisiniz. Çocukların ve büyüklerin seveceği Arnavut ciğeri, ekmek ortası da yapabilirsiniz. Çok ski yıllardan beri yapılan Arnavut ciğerinin en pratik tanımı bugünkü yazımızda.
Yemeye doyamayacağınız tam da lokantada yediğiniz o enfes tatta lokum Arnavut ciğeri bugün menüde yerini aldı. Püf noktaları sayesinde birebir garantili sonuç alabilirsiniz.
FIRINDA MAKARNA:
Bilhassa çocukların çok sevdiği makarnanın en çağdaş ve lezzetli hali olan beşamel soslu fırında makarnanın tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Üretimi çok pratik lezzeti ise uzunluğundan büyük olan beşamel soslu fırında makarnanın en kolay tanımını yazımızda bulabilirsiniz.
Hem ekonomik hem tüm aileyi doyuracak fırında beşamel soslu makarna tanımı kaçırılmayacak bir lezzet! Her yaşın damak zevkine uyabilecek bu tanımı hazırlamak da kolay üstelik.
KONUT BAKLAVASI:
Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi olup bayramlarda klasikleşen enfes çıtır baklavalar, bayramı bayram dedirten en hoş ikramlıklardandır. Fıstıklı, sütlü ya da bol iri cevizli baklavaların çıtırlığını dışarıdakileri aratmadan meskeninizde kendinizde yapabilirsiniz. İşte lezzetiyle gönülleri fetheden bol ve iri cevizli enfes çıtır baklava tanımı...
İYİ İFTARLAR...