Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En farklı salepli kek nasıl yapılır? Mis gibi kokan salepli kek tarifi

En farklı salepli kek nasıl yapılır? Mis gibi kokan salepli kek tarifi
0
50

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
farkli_salepli_kek_nasil_yapilir_mis_gibi_kokan_salepli_kek_tarifi_1635413538_3735.jpg

Kış mevsimiyle birlikte daha çok tüketilmeye başlayan leziz ve besleyici içeceklerden olanı saleple tatlılar da hazırlayabilirsiniz. Bugün sizlere saleple yapılan ve mis gibi kokan bir kek tarifini veriyoruz. Tam kıvamında ve çayın yanında isterseniz de kahveyle yiyebileceğiniz salepli kek nasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda.



Kahve ve çay kadar geleneksel olan ve kış aylarında en sık tüketilen içeceklerimizden birisi de saleptir. Soğuk günlerde tüketilmesinin en önemli nedenleri ise faydaları arasında gizlidir. İlk olarak Ortadoğu şehirlerinde yetiştirilen ve 8. yüzyılda kullanılmaya başlanan salep bitkisi aslında o yıllardan önce de biliniyordu. Ancak salep içecek olarak kullanılmasından daha çok tıp ve ticarette kullanıldı. Doğal ve saf salep tozu içerisinde katkı maddesi barındırmadığı için sağlığa pek çok yönden fayda sağlar. Salebin faydaları şu şekilde sıralanabilir: sancılı adet dönemi geçiren kadınların salep tüketmesi oldukça faydalıdır. Çünkü salep, regl sancılarının dinmesine destek olur. Ayrıca gebelikte sıklaşan rahim kasılmalarının azalmasına ve gebeliğin daha kolay geçmesine yardımcı olur. Kalp sağlığınıza destek olur, bünyenizi daha kuvvetli ve dirençli hale getirmeye yardımcı olur. Peki bu kadar faydalı olan salep ile kek yapmayı denediniz mi? Gelin birlikte mis gibi kokan tadı damaklarda kalacak muhteşem salepli kek tarifi:



SALEPLİ KEK TARİFİ:

MALZEMELER

3 yumurta
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1-2 damla limon suyu
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket toz salep

FDq7u_1611147228_0367.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle şeker ve yumurtayı 10-15 dakika boyunca çırpın.

Un, salep, tarçını eleyerek ekleyin.

Kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip keki karıştırmayı sürdürün.

Son olarak süt ve yağı ekleyin.

Hamuru kek kalıbına ya da arzu ettiğiniz fırın tepsisine boşaltın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin.

Keki çikolata ya da karamel sos ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt