
Ramazan'ın koskoca 25. gününü geride bırakırken bugün ne pişirsem diye soranlara enfes bir menü hazırladık. Artık havaların yeterlice ısınmasıyla birlikte iftarda serinleten lezzetlere yer verirken birebir vakitte pratik tarifler hazırlamaya itina gösteriyoruz. İşte birbirinden lezzetli tariflerimizle 25. gün iftar menüsü…
Sıcak havaların kendini yeterlice hissettirdiği bugünlerde hafif beslenmek de ehemmiyet taşıyor. Uzun oruç günlerinde iftara hafif lezzetler arıyorsanız bugünkü iftar menüsü tam size nazaran. Bugün iftara ne pişirsem, iftara ne yesek diyor hafif, lezzetli ve kolay yemek tanımları arıyorsanız hazırladığımız günün iftar menüsüne kesinlikle göz atın. Tadına doyum olmayan klasik ramazan yemekleri için en hakikat adrestesiniz! 25. gün iftar menüsü tanımlarında başlangıç köz patlıcan çorbası; ana yemekte tadanların tam not verdiği beyti sarma yanında parmak yedirten pazı sarma! İftar tatlıları kategorisinde ise dışarıda yemek istemeyeceğiniz 10 dakikada tel tel katmer var! Keyifli bir iftar sofrası hazırlamak istiyorsanız bu tanımları kaçırmayın! Bakalım yarın menümüzde neler mevcut?
Kaçıranlar için 24. gün iftar menüsü:
25. GÜN İFTAR MENÜSÜ
KÖZ BİBER ÇORBASI:
Kıpkırmızı rengiyle, mis üzere aromasıyla hoş bir köz biber çorbasına ne dersiniz? Farklı çorba tanımları denemek isterseniz kesinlikle közlenmiş kırmızı biber çorbasını pişirebilirsiniz. Gereçleriniz hazırsa, közlenmiş biber çorbası tanımına geçebiliriz.
Közlenmiş biberleri çorbada kullanmak fikri çok hoşunuza gidecek! Az gereçli, elinizi oyalamayacak hem lezzetli hem de bütçe dostu köz biber tanımı bu linkte sizlerle.
BEYTİ SARMA:
Yoğurtlu ve salçalı sosuyla lezzetine doyum olmayan beyti kebap Güneydoğu Anadolu'nun lezzet mükemmellerinden biridir. Siz de bu eşsiz lezzeti meskeninizde hazırlayıp, konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Pekala beyti kebabı nasıl yapılır? İşte materyalleri, tanımı ve hazırlanışı...
Kebapçı lezzetinde beyti sarma üstelik büsbütün mesken yapımı! Aileniz için göz kamaştıran bir iftar sofrası hazırlamak isterseniz bu tanımı kesinlikle deneyin deriz.
PAZI SARMASI:
Karadeniz mutfağında sık sık kullanılan pazı ile enfes bir çorba hazırlamak ister misiniz? Çokça vitamin deposu olan pazı çorbası tüm mikropları bedenden atarak adeta detoks tesiri oluşturuyor. Gelin pazı çorbasını birlikte hazırlayalım...
Lokum üzere pişen, tam aradığınız lezzette pazı sarması! Tam ölçülü, fotoğraflı tanımı sayesinde kesin sonuç alabileceğiniz sarma için diğer kaynak aramayın.
KATMER:
Gaziantep'e gidenlerin kentin her köşesinde sık sık rastladığı katmer tatlısını meskende basitçe da yapabilirsiniz. Hem hoş hem de pratik katmer tanımı tatlı gereksiniminizi karşılamaya yetecek. Pekala katmer nasıl yapılır? İşte tanımı:
Çıtır çıtır, tel tel ayrılan dokusuyla sizi kendine hayran bırakacak bu katmeri yediğinizde bir daha dışarıdan sipariş etmeyeceğiniz kesin. İşte 10 dakikada hazır olan efsane şifre!
İYİ İFTARLAR...