maksimum anaokulu öğretmeni urfa'ya atanacak kreş hoca şiirleri şanlıurfa hayat anaokulu urfa yaşam şanlıurfa Çiçeği burnunda öğretmenler atanmaya devam ediyorEn pozitif kontenjanı çocuk yuvası branşında Urfa yaptı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mektep öncesi öğretmenliği branşında alacağı 10 bin sözleşmeli kadro için müracaatları almaya başladı Bayram baştan başa devam edecek başvurular, 25 Eylül Cuma günü saat 1200'de sona erecek Atamalar ise aynı gün öğleden sonra gerçekleştirilecek Atanan öğretmenler 28 Eylül'den itibaren atandıkları il ulusal eğitim müdürlüklerine başvurarak görevlerine başlayabilecek 10 bin sözleşmeli mektep öncesi hoca kadrosunu 'ihtiyaçlarına göre' illere dağıtan bakanlık, maksimum kontenjanı Şanlıurfa ve Samsun'a verdi Urfa'ya 650, Samsun'a 450 kontenjan ayıran bakanlık, İstanbul'a 400, Trabzon ve Hatay'a 350, Sakarya'ya 300, Gaziantep'e 280, Diyarbakır, Muş, Kütahya ve Kocaeli'ne 250, İzmir'e 200 kadro ayırdı 25 Eylül'de yapılacak atamalarda Adana 180, Amasya 150, Antalya 180, Ankara 50, Bitlis 160, Bolu 90, Burdur 90, Kayseri 200, Muğla ise 230 yeni mektep öncesi öğretmenine kavuşacak Yeni sözleşmeli hoca atanmayacaktı lakin yılında alınacak toplam hoca kadrosu kapsamında kasım ayında Ulusal Eğitim'e 10 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu ayrılmıştı Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, sözleşmeli kadroyu kadroluya çevirmek için bundan vazgeçtiklerini açıklamıştı Ama mektep öncesinde çalışan 17 bin sanatkâr eğitici kadrosunun Danıştay kararı sonrasında bundan böyle kullanılamayacak olması nedeniyle bakanlık yine sözleşmeli hoca belirlemek durumunda kaldı Lakin kasımda kadrolu hoca kadrosu alabilmek için 'ek bütçe kanunu' hariç tutmak gerekiyor Öteki mezunların tepkisi sürüyor Öğretmenlik bekleyen diğer adayların kadronun yalnızca bir branş için kullanılacak olmasına tepkisi sürüyor Gün boyu internet sitelerine açıklama bırakan ve gazeteleri arayarak eleştirilerini dile getiren adaylar, Okul öncesi branşında öğretmen ihtiyacı var da diğerlerinde yok mu? Bugün çoğu okulda matematik, Türkçe, sınıf öğretmenliği gibi birçok branşta hoca ihtiyacı var Tahsis bekleyen de 200 bin hoca adayı bulunuyordedi