iltasyazilim
FD Üye
en hoş aşure tarifleri
Aşure için malzemeler:
3 Su bardağı aşurelik buğday 23 avuç ceviz içi
Yarım su bardağı pirinç 23 avuç fındık içi
yarım su bardağı fasulye 3 çorba kaşığı toz antep fıstığı
yarım su bardağı nohut 1 tane mesteki sakızı
3su bardağı kuru üzüm 56 su bardağı toz şeker
56 tane doğranmış incir azıcık yeni bahar
23 dilim doğranmış portakal kabuğu hemen hemen hiç toz tarçın
10 tane kayısı hemen hemen hiç toz karanfil
10 tane kuru erik 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya bir avuç nar adam başına NOT:Malzemeler isteğe göre ikiüç katına çıkartılır
Akşamdan buğday , fasulye , nohut ayıklanır,yıkanırHepsi bambaşka kaplara üzerlerini 2 parmak boyu geçecek dek ılık su ile ıslatılıp sabaha kadar bekletilir
Buğday , pirinç, portakal kabuğu birlikte haşlanır AŞURE TENCERESİNE ATILIR
Nohut ve fasulye de ayrı ayrı haşlanıp tencereye atılır
Birlikte bir zaman daha kaynatılır(isteğe göre, eksik pişmiş mi seversiniz, fazla pişmiş mi) Kaynatma işlemi arasın da ; üzüm,incir,kayısı, ,sakız,çam fıstığı,kuş üzümü, şeker,erik kurusu ilave edilip sıkça karıştırılır
İstenilen kıvama varmak üzere iken için;, gülsuyu,vanilya,karanfil,ceviz içi , konup
10 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır
Kâselere boşaltılıp,aşurenin üzeri ceviz, fındık,Hindistan cevizi,tozantep fıstığı,nar taneleri,tarçın,yeni bahar ile süslenir *
Aşure için malzemeler:
3 Su bardağı aşurelik buğday 23 avuç ceviz içi
Yarım su bardağı pirinç 23 avuç fındık içi
yarım su bardağı fasulye 3 çorba kaşığı toz antep fıstığı
yarım su bardağı nohut 1 tane mesteki sakızı
3su bardağı kuru üzüm 56 su bardağı toz şeker
56 tane doğranmış incir azıcık yeni bahar
23 dilim doğranmış portakal kabuğu hemen hemen hiç toz tarçın
10 tane kayısı hemen hemen hiç toz karanfil
10 tane kuru erik 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya bir avuç nar adam başına NOT:Malzemeler isteğe göre ikiüç katına çıkartılır
Akşamdan buğday , fasulye , nohut ayıklanır,yıkanırHepsi bambaşka kaplara üzerlerini 2 parmak boyu geçecek dek ılık su ile ıslatılıp sabaha kadar bekletilir
Buğday , pirinç, portakal kabuğu birlikte haşlanır AŞURE TENCERESİNE ATILIR
Nohut ve fasulye de ayrı ayrı haşlanıp tencereye atılır
Birlikte bir zaman daha kaynatılır(isteğe göre, eksik pişmiş mi seversiniz, fazla pişmiş mi) Kaynatma işlemi arasın da ; üzüm,incir,kayısı, ,sakız,çam fıstığı,kuş üzümü, şeker,erik kurusu ilave edilip sıkça karıştırılır
İstenilen kıvama varmak üzere iken için;, gülsuyu,vanilya,karanfil,ceviz içi , konup
10 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır
Kâselere boşaltılıp,aşurenin üzeri ceviz, fındık,Hindistan cevizi,tozantep fıstığı,nar taneleri,tarçın,yeni bahar ile süslenir *