En güzel aşure tarifim burada kızlar MALZEMELER 12 kg buğday 1 nehir fincanı pirinç 200 gr kuru ceviz 200 gr kuru fasulye 100 gr pilav fıstığı 200 gr nohut 1 kg toz şeker 4 adet limon 200 gr fındık 50 gr kuş üzümü HAZIRLANIŞI Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın Tencereye koyup, üzerini üçdört parmak aşacak dek su ek edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın Üzerine de sıkıca bir kumaş örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya kadar haşlayın Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları birazcık sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın Dibinin tutmamasına itina gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ek edin Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz Soğumadan kaselere koyup kaldırın Fındık ve cevizi kavrup çekin, azıcık pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üstüne serpmek için sunabilirsiniz Hem aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz