En hoş İlahi Sözleri En hoş İlahi Sözleri İlahilerin Sözleri Merhaba Sevgili Melek'ler ve bizden ilahi sözleri isteyen siz sevgili misafirler, bu yazımızda kulaklarınızın pasını silecek ve ruhunuzu dinlendirecek ilahi sözlerini sizlerle paylaşıyoruz 1549103065 1549103065 enguzelilahisozleri5c556fde841f6enguzelilahisozleri5c556fde841f6 enguzelilahisozleri5c556fde841f6 Bizden Selam Götürün Yağan Nuri Hüdaya Merve ile Safa’ya Muhammed Mustafa’ya Bizden selamlama götürün Yalvarıp Rabbimize Dualar edin bize Koskocaman Kabe’mize Bizden Selamlama götürün Her yönelen Allah’a Çıkar nurlu sabaha Ali Rasülullah’a Bizden selam götürün Gelip geçti ömrüm Benim ömrüm geldi geçti, Bir esinti esip geçmiş gibi, Hele bana şöyle geldi, Bir göz açıp yummuş gibi Bu sözüme Adalet tanıktır, Bu can gövdeye konuktur Bir gün gelir, çıkar gider Kafesten kuş uçmuş gibi İnsan için ne demişler? Ekinciye benzetmişler, Kimi biter, kimi yiter, Yere tohum saçmış gibi Bu dünyada bir nesneye, Yanar içim, göynür özüm Yiğit iken ölenlere, Gök ekini biçmiş gibi Bir hastaya vardın ise, Bir içim su verdin ise, Yarın anda sana gele, Hak şerbetin içmiş gibi Bir yoksulu gördün ise, Eski bir şey verdin ise, Yarın elbet karşı gele, Yeni kaftan biçmiş gibi Yunus Emre bu dünyada, İki kişi kalır derler Meğer Hızır, İlyas ola, Âbı yaşam içmiş gibi Medineye Varamadım Medineye varamadım Gül kokusun alamadım Muhammede doyamadım Yaralıyam yaralıyam Kabenin örtüsü kara Açtı yüreğimde yara Bulunmadı derdime çare Yaralıyam yaralıyam Hacerül esvedin taşı Akıttı gözümden yaşı Bulunmaz resülün eşi Yaralıyam yaralıyam Veysel Karani Resulü ekremin kıymetli yâri, Yemen illerinde, Veysel Karani Söylemez yalanı, yemez haramı Yemen illerinde, Veysel Karani Seher vakti kalkıp yola giderdi, Mevla’nın ismini çok zikrederdi, Bir iki akçeye deve güderdi, Yemen illerinde, Veysel Karani Elinde asası, hurma dalından, Sırtında hırkası, deve yününden, Fena söz çıkmaz idi dilinden, Yemen illerinde, Veysel Karani Üveys der, mescide hemen gireydim, Resulün yüzünü bir kere göreydim, Ayağın tozuna yüzüm süreydim, Yemen illerinde, Veysel Karani Gel gör beni aşk n'eyledi Gönlüm düştü bu sevdaya, Gel gör beni aşk n’eyledi? Başım girdi fazla belaya, Gel gör beni aşk n’eyledi? Yürüyorum yandan yandan, Aşk boyadı beni kana, Kavuşulur nasıl ona? Gel gör beni aşk n’eyledi? Kâh akarım seller gibi, Kâh eserim yeller gibi, Kâh tozarım yollar gibi, Gel gör beni aşk n’eyledi? Sular gibi çağlıyorum, Ciğerimi dağlıyorum, Şeyhim diye ağlıyorum, Gel gör beni aşk n’eyledi? Tut elimden kaldır beni! Vuslatına erdir beni! Ağlıyorum güldür beni! Gel gör beni aşk n’eyledi? Geziyorum ilden ile, Soruyorum dilden dile, Şu hâlimi kimler bile, Gel gör beni aşk n’eyledi? Mecnun gibi yürüyorum, Yâri düşte görüyorum, Uyanınca eriyorum, Gel gör beni aşk n’eyledi? Aşkı beni mest eyledi, Şu gönlümü hast’eyledi Öldürmeye kast eyledi, Gel gör beni aşk n’eyledi? Benzim sarı, gözlerim yaş, Bağrım delik, ağrıyor baş, Bitiyorum yavaşça, Gel gör beni aşk n’eyledi? Ağırkanlı Yunus biçareyim, Baştanbaşa hep yâreyim, Dost ilinden âvâreyim, Gel gör beni aşk n’eyledi?