en guzel istiklal marsi Güneydogu'nun küçük bir ilçesinde görev yapan hakim, ilçe disindaki lojmanindan görünen karakolun bir gecesini söyle anlatir: 'Lojmanimizin balkonundan o karakol görünürdü Yaklasik bir aydir her istihbarat kaynagindan karakolun basilacagi haberi geliyordu Üstelik baskinin simdiye dek yapilanlardan çok daha büyük olacagi söyleniyordu Yakin birliklerden timler getirildi, karakolun etrafina mayinlar dösendi, agir silahlarla takviyeler yapildi ve baskin beklenmeye baslandi 'En son gelen istihbaratta baskinin saati ve baskina katilacak terörist sayisi bile veriliyordu 22:10, Emniyet o gün basilmadi'Bir gün daha sonra, bildirilen saatte cehennem basladi Balkonumuzdan izledigim dehset dolu manzarada, daire haline gelmis teröristlerin, dairenin ortasina, gecenin karanliginda atesleri parildayan silahlari ateslediklerini görüyordum Karakolun, havan ve roket mermilerinin patladigi yerde oldugunu biliyorduk Bütün anlamiyla çember içine almislardi Lojmandan ayrilip dogruca jandarmanin binasina gittik Karakolun merkezi, telsizle, kesintisiz timlerden durumlarini bildirmelerini istiyor; dis emniyette bulunan timler de bu çagrilara cevap veriyor, havan ve uçaksavar atesi id istedikleri yerleri de betimleme ediyorlardi 'Bir vakit sonra telsiz konusmalari, timlerden birinin üstüne yogunlasti Timden bir türlü cevap alinamiyordu defalarca, tekrar tekrar çagri yapiliyor oysa bir türlü timle irtibata geçilemiyordu Konusmalari peşine düşüp takip eden askerler timden ümitlerini kesmislerdi Fakat bir yandan da çagrilar devam ediyordu Bir saat değin daha sonra, telsizden halsiz bir ses duyuldu: 'Yaralilarim var, yaralilarimi alin' Tüylerimiz diken diken olmustu Hemen cevap verildi 'Tamam Suat 3, sakin olun, az sonradan birlik çikacak 'Ilk yarali haberi, bu saatlerdir aranan timden gelmisti Tim komutani konusurken arkadan silah sesleri duyuluyordu Cümbür Cemaat bu sözler üstüne yorum yapiyordu Telsizin basindaki tim komutanlarindan biri, bu timde sehit oldugundan emindi Merkezden bitmiş çagri yapildi 'Suat 3 , irtibati kesme Sakin olun!' Cevapta bir degisiklik olmadi : 'Yaralilarim var Kan kaybediyorlar Yaralilarimi alin!' 'Ve bütün bir buçuk saat, beser dakika arayla Suat 3 kodlu timle göze çarpan tıpkı bu sözlerle sürdü : 'Yaralilarimi alin' , 'Ağırbaşlı olun, geliyoruz 'Hepimiz o time kimsenin yardima gidemeyecegini çok iyi biliyorduk Karakola düsen mermi sayisinda azalma olmuyor, tersine, destek bölge teröristler baskinin siddetini gitgide arttiriyorlardi Kimsenin, degil karakolun disina çikmak, mevzi degistirebilecek firsati zeka olmadigi apaçikti 'Bir süre daha sonra, Suat 3'ün telsizinden hirs dolu kelimelerini isittik: 'Hemen gelip yaralilarimi almazsaniz, karakola dönüp bölügü tarayacagim 'Hepimiz sok olmustuk Derhal tabur komutani devreye girdi yaklaşık olarak Ayni sözcüklerle tim komutanina sakin olma çagrisi yapti Ama ise yaramiyordu Tim komutani 'Yaralilarimi alin!' disinda baska bir sey demiyordu Tabur komutaninin da telsizi birakmasiyla, bir saat değin daha tim komutanindan ses çikmadi Birer dakika arayla yapilan yogun çagrilara yanıt vermedi Hepimiz tim komutaninin da sehit oldugunu düsünüyorduk Içim burkuluyor, basim dönüyor, tanik oldugum bu anlardan nefret edilen şey ediyordum Telsizin basina tim komutaninin okuldan devre arkadasi geldi Son bir ümitle eline mikrofonu alip, cevap beklemeden, telsizin kodlarini da kullanmadan, konusmaya basladi: 'Devrem ben Hüseyin Geçmis olsun devrem Azıcık daha dayan olur mu? Bak takviye timleri yola çikti Sana dogru geliyorlar Devrem aman pes etme olur mu?' 'Telsizin mandalini birakip beklemeye basladi Hepimiz Motorola marka,duvara monteli telsiz cihazinin hoparlör kismina gözlerimizi dikmis bekliyorduk Ve konustu : 'Devrem, bölük komutani nerde?' Hepimiz derin bir 'Oh!' çektik Telsizden, 'Izinde devrem' yaniti verildi Suat 3 , artik tükenen bir sesle konusmayi sürdürdü: 'Ne olur yaralilarimi alin Bende yaraliyim 'O belli başlı dek kendisinin de yarali oldugunu söylememisti Hepimiz donup kalmistik Telsizin basindaki devre arkadasi da bu sözü üstüne mikrofonu firlatti ve odadan çikti Ben kapinin hemencecik esiginde ayakta duruyor,duyduklarim ve gördüklerimle bir tarihe taniklik ettigimi düsünüyordum 'Ben de yaraliyim' dan daha sonra yeniden ses kesildi Sabaha dek hiç konusmadi Yüzlerce defa yapilan çagrilara cevap vermedi Artik onun sehit olduguna ben de inanmistim 'Gün agarirken hepimiz halsiz düsmüs, telsizden yapilan 'Suat 3, Konusan Suat, Yanıt ver!' çagrisindan bikmis halde bir kösede yigilmisken, aniden telsizin mandalina basildigini ayrım ettik Telsizden tabanca sesleri geliyordu Ve on on bes saniye sonradan hayatim boyunca unutamayacagim bir Istiklal Marsi dinlemeye basladim Mandala kesintisiz basildigi için tüm telsizlerin konusma imkani durmustu 'Çatismanin altinda yarali bir tim komutaninin, makamiyla söyledigi Istiklal Marsi'ni dinliyordum Gözlerim dolmustu O belli başlı kadar duydugum en güzel Istiklal Marsi'ydi Birinci dörtlügü bitirdi Ikinci dörtlükte sesi çatallasti Kelimeler uzadi Ama marsi söylemeyi birakmadi Bozuk bir ses tonuyla, kendini zorlayarak okumaya devam etti Marsi bitirdiginde, ben de bitmistim Anında orayi terk ettim' yeniden onun sesini hiç duymadim Toplam 22 sehidin verildigi o baskin gecesinde, vücuduna saplanmis 7 merminin acisiyla söyledigi Istiklal Marsi'ni ruhuma isleten tim komutaninin ölmedigine ise hala inanamiyorum'Hakimin anilari burada sona eriyor Iste benim Türk subayindan anladigim budur Vücudunda yedi mermi oldugu halde makami ile istiklal Marsi söyleyen adamdir Okuyun Arkadaslar ve bu VATAN için kanlarini akitan Kahramanlarimizla övünün, gururlanin alinti
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.