Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En Güzel Köfte / Nefis Köfte – 195 Kkal/100g

En Güzel Köfte / Nefis Köfte – 195 Kkal/100g

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
En Güzel Köfte Nefis Köfte – 195 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler

*Dana kıyma az yağlı 800 gram (veya 1 kg kuzu etini eklemeden)
*Kuzu kıyma orta yağlı (200 gram)
*Soğan 2 tane büyük (250 gram)
*Beyaz ekmek kurusu 3 dilim
*Yumurta 1 tane orta boy (50 gram)
*Süt 100 ml
*Sarımsak 4 diş (10 gram)
*Maydanoz 1 avuç (5 gram)
*Tuz 1, 5 tatlı kaşığı
*Karabiber 2 tatlı kaşığı
*Kimyon 1 tatlı kaşığı
*Hardal dijon 1 yemek kaşığı (20 gram)
*Zeytin yağı 1 yemek kaşığı (20 gram)
*Kekik 1 yemek kaşığı (5 gram)

En Güzel Köfte Nefis Köfte – 195 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(185gram 16): *Kkal*360,36;*Protein 40,18g;*Yag*16,86g;*Karbonhidrat*10,56g
Servis: 6 porsiyon
Zaman: 15 dakika + 15 dakika
Kırmızı et tüketmek için güzel bir alternatiftir Son araştırmalara göre kırmızı et insan vücudu için çok önemli bir besindir Haftada 12 kere yerseniz beyin, kalp, damarlar,*hafıza* sağlıklı kalır Abartmadan tabii ki Yağlı yağlı et her gün yiyin demiyorum! Sınırda her şey faydalı olabilir Abartınca en faydalı gıda bile*zehre*dönüşebilir
Bu tarifi bana eniştemiz Bülent verdi Bence dünyadaki en güzel en leziz köftedir!!! Gerçekten çok başaralı Tam ölçü tutturursanız eminim sizin de favori tarifi olacaktır!
Öncelikle et kıymayı yaptırırken kıyma makinesinden 2 kere çektirmeye rica edin
Yapışmaz tavada 1 yemek kaşığı yağda yarım halka şeklinde kesilmiş soğanı ve ezilmiş 2 diş sarımsağı kavurun, yaklaşık 1012 dakika Ateşten alıp soğutun ve bıçaklı ufak ufak kesin
Maydanozu kalan 2 diş sarımsağıyla önce kesip sonra üzerine çok az tuzu atıp iyice ezin, macun kıvamına gelene kadar
Ekmekleri rondodan geçirin
Bütün hazırlanmış ve kalan malzemeleri bir kaseye koyup 57 dakika güzelce yoğurun
Suyla ıslatmış ellerde orta boy köfteleri şekillendirin, buzdolabında en az 2 saat beklettin (şart değil) Köfte küçük olmasın, pişince kurur çünkü
Benim için en lezzetli mangal tabi, fakat şehirde yaşayınca mangal pek mümkün değil Bu yüzden size pişirme yöntemleri veriyorum:
Tavada ızgara tavasında her iki tarafta 46 er dakika
Elektrik ızgarada her iki tarafta 57 şer dakika
Mangalda 47 şer dakika fırında bir kalıpta 190 derecede 1520 dakika
Fakat fazla pişirmeyin, kurumasın!!!!
Sıcakken üzerine kekik serperek salata veya közlenmiş sebzeler ile servis edebilirsiniz!
Afiyet olsun!

858,496Konular
981,723Mesajlar
29,799Kullanıcılar
ichramalSon üye
Üst Alt