Kadir Gecesinde sevdiklerinize gönderebileceğiniz en hoş fotoğraflı kandil iletilerini siz pahalı okurlarımız için derledik.
Sizler için derlediğimiz Kadir Gecesine özel fotoğraflı kandil iletilerine bakmadan evvel dilerseniz bilmeyenler ya da daha fazla bilgi edinmek isteyenler için Kadir Gecesinin ehemmiyetinden bahsedelim.
Allah tarafından Cebrail meleği aracılığıyla Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gece. Kur'an'da bin aydan daha iyi olduğu vahyedilmiştir. Dolayısı ile Kadir Gecesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e Kuran-ı Kerim'in indiği gece olarak biliniyor.
"Bin aydan daha güzel" olduğu bilinen bu mübarek gecede ibadet etmenin faziletinin büyük olduğu belirtiliyor. O nedenle ellerin semaya yükseldiği, dua ve tövbeler kabul edildiği bu değerli gecede sıklıkla Kur'an-ı Kerim okunuyor.
Kadir Gecesi’nde hangi dualar okunur, nasıl dua edilir? Dini kaynaklarda yer alan bilgilere nazaran Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, Hz. Aişe’ye “Allahümme inneke afüvvün tühibbül afve fa’fü anni (Allah’ım sen affedersin ve affetmeyi seversin. Benim günahlarımı da bağışla)” diye dua et! buyurdu.
Kadir Gecesi'ni ibadet ederek geçirmek isteyenler bunları bu ibadetleri gerçekleştirebilirler;
- Geceyi son fırsat bilerek, günahlara samimi olarak bol bol tevbe ve istiğfar edilmeli.
- Kur'ân–ı Kerim okumak, okuyanları dinlenmek ve sonra dua etmek.
- Namaz borcu olanlarin beyhude namazı kılmadan evvel, en azından beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir.
- Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli.
- “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir” üzere hususlar düşünelerek tefekkürde bulunulmalı.
- Bol bol zikir edilmeli.
- Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, gönüller alınmalı, helalleşilmeli, mümin kardeşlerimizin istekleri alınmalı.
Dilerseniz artık de fotoğraflı kandil bildirilerina göz atalım.