Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En güzel ve lezzetli sarma içi nasıl hazırlanır? Tam kıvamında yaprak sarma içi

En güzel ve lezzetli sarma içi nasıl hazırlanır? Tam kıvamında yaprak sarma içi
0
66

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
en_guzel_ve_lezzetli_sarma_ici_nasil_hazirlanir_tam_kivaminda_yaprak_sarma_ici_1624450617_3152.jpg

Özellikle bayramlarda ziyarete gelen misafirlere ikram edilmek üzere hazırlanan ilk lezzetlerden biri olan yaprak sarma büyük küçük herkesin sevgilisidir. Sadece bayramlarda da değil, akşam yemeklerinden önce ara sıcak olarak da tercih edilebilen yaprak sarma en zamansız yemeklerden biridir. işTE

Özellikle bayramlarda ziyarete gelen misafirlere ikram edilmek üzere hazırlanan ilk lezzetlerden biri olan yaprak sarma büyük küçük herkesin sevgilisidir. Sadece bayramlarda da değil, akşam yemeklerinden önce ara sıcak olarak da tercih edilebilen yaprak sarma en zamansız yemeklerden biridir. Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabilen yaprak sarma içi farklı şekillerde hazırlanabilir. Çiğ ya da kavrulmuş, zeytinyağlı ya da kıymalı olarak tercihe göre iç harç hazırlanıp servise sunulabilir. 

"Sarma içi nasıl yapılır?" öğrenmek istiyorsanız aşağıda yer alan iki farklı tarifimizden zevkinize göre olanı seçebilirsiniz. Bu içleri yaprak, lahana ya da pazı sarmasında kullanabileceğiniz gibi biber ya da domates dolmasında da kullanabilirsiniz.

sMKHV_1624450420_1751.jpg

ETLİ SARMA İÇİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı pirinç
400 gram kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet büyük boy domates
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Çeyrek demet maydanoz
Kuru nane
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı ılık su

WEqPw_1624450646_585.jpg

YAPILIŞI

Soğanları yemeklik doğrayın. Pirinçleri güzelce yıkayın. Maydanozları da ince ince doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırıp üzerine yarım su bardağı ılık su ekleyerek karıştırın. Etli sarma içiniz hazır!

P0U6c_1624450897_7108.jpg

ZEYTİNYAĞLI SARMA İÇİ TARİFİ:

MALZEMELER

1,5-2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 orta boy domatesin rendesi
4 adet orta boy kuru soğan
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze nane
2 adet kesme şeker
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
Pul biber
Tuz
Karabiber

x7sgM_1624450725_2109.jpg

YAPILIŞI

Zeytinyağını tencerede ısıtıp yemeklik doğradığınız soğanları içine ekleyin ve kavurun.

Domates rendesini de suyunu çekene kadar kavurduktan sonra pirinci, şekeri ve tuzu ilave edin.

3hQFf_1624450806_6169.jpg

İçine bir çay bardağı ılık su ekleyip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Ocaktan aldığınızda içine kıydığınız dereotu, maydanoz ve naneyi ekleyin.

Baharatları da ekleyip güzelce karıştırın ve ılınmaya bırakın. Zeytinyağlı sarma içiniz hazır!
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt