
Ramazan'da yemek yapmak, ne yapacağını bulmak olağana nazaran biraz daha zorlayıcı olsa da ihtimamla hazırlanan sofralar her şeye bedel. Size yardımcı olacak yemek tanımlarını bir ortaya topladığımız 19. gün iftar menüsü epeyce işinizi kolaylaştıracak.
Lisana kolay, ramazanın 19. gününe geldik. Geçtiğimiz 18 günde olduğu üzere bugün de sizinle tıpkı mutfakta buluşmaya hazırız. Bugüne dek yaptığınız tüm şifa dolu çorbalara bir yenisini daha eklemek, yeniden enfes bir yemek hazırlamak, farklı ve nefis lezzetlerle iftar sofranızı lezzetlendirmek için yapmanız gereken bu yıl çok daha kolay. İftara ne yapsam diye düşünmek yok, Yasemin.com her gün yanınızda! 19. günde mükemmel sunumlarıyla enfes bir iftar menüsü hazırladık. Ekşili köfte çorbası ile doyurucu bir başlangıç yapıyoruz. Klasik ramazan yemekleri taleplerinizi karşılayabilecek olağanüstü teklifimiz var! Keyifle servis edebileceğiniz zeytinyağlı kuru fasulye ve yanında tane tane dökülen pirinç pilavı! Şerbetli ve pratik iftar tatlıları ortasında pek çok sefer denenmiş revani ile bu menüden katiyen mutlu kalacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!
Kaçıranlar için 17. gün iftar menüsü:
19. GÜN İFTAR MENÜSÜ
EKŞİLİ KÖFTE:
Terbiyesi, nefis köfteleri başka vakitte mükemmel sebzelerle buluşturan ekşili köfte çorbası hem besleyici hem de doyurucu. Konuklarınıza yapabileceğiniz ekşili köfte çorbası damaklarda iz bırakacak. Pekala ekşili köfte çorbası nasıl yapılır? Ekşili köfte çorbası imalinde nelere dikkat edilmeli? Adım adım ekşili köfte çorbasının tanımı yazımızda bulabilirsiniz.
Misket köfteli, sebzeli tam bir besin deposu ekşili köfte çorbası, değişik iftar çorbaları denemek isteyenler için birebir! Doyurucu ve lezzetli çorbanın tam ölçülü tanımı sizi bekliyor.
KURU FASULYE:
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan ve yanında pilavla mükemmel ahenk yakalayan kuru fasulye adeta tutkunları olan bir yemektir. Ülkemizde birçok sokakta kuru fasulyeci bulunmaktadır. Özelikle yeni evlenenlerin merak etiği kuru fasulye nasıl yapılır sorusuna karşılık veriyoruz. Annelerimizin enfes bir biçimde pişirdiği kuru fasulye tanımı yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Zeytinyağlı en güzel kuru fasulye tanımını menünüzde ağırlamaya ne dersiniz? Hem doyurucu hem de ekonomik tam tadında kuru fasulye yemeği midenize bayram ettirecek!
PİRİNÇ PİLAVI:
Türk mutfağında üç pilav pişirme tekniği bulunur. Salma pilav, kavurma pilav ve haşlama pilav olarak sıralanan bu tekniklerin her birini aşağıda sizin için tek tek anlattık. İşte mutfaklarımızın farklı pilav pişirme teknikleri…
Kuru fasulyenin uyumlu eşlikçisi elbette tane tane dökülen pirinç pilavı! Birinci kere bile deneyecek olsanız mükemmel sonuçlar alabileceğiniz tam ölçülü, görüntülü ve püf noktalı tanım çabucak yanınızda!
REVANİ:
İftar tatlıları seçerken tercihiniz şerbetli tatlılardan yanaysa yumuşacık kekiyle ferahlatıcı aromalı revani size göre! Tam ölçüsüyle lezzet garantili tanım için tık tık!
İYİ İFTARLAR...