Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En hızlı ve kolay misafir tatlısı: İrmikli kesme tatlısı nasıl yapılır?

En hızlı ve kolay misafir tatlısı: İrmikli kesme tatlısı nasıl yapılır?
0
57

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
en_kolay_irmikli_kesme_tatlisi_nasil_yapilir_irmikli_kesme_tatlisinin_tarifi_1605000439_6984.jpg

Misafirlerinize şipşak hazırlayabileceğiniz, tadı damaklarda kalacak enfes irmikli kesme tatlısının tarifini öğrenmek ister misiniz? Yapımı çok pratik olan irmikli kesme tatlısını bayramlarda da hızlıca yapabileceğiniz lezzetlerden. Ağızda enfes kıvamıyla yedikçe yediren irmikli kesme tatlısının tarifi haberimizin detaylarında.

İrmikli tatlıların ülkemizde severek tüketildiğini herkes bilir. Her tarife ayrı bir kıtırlık ve lezzet katan irmiği yeni bir boyuta geçirecek farklı bir tarifle karşınızdayız. Aniden gelen misafirlere, hatta ağır misafirlere bile yakışan irmikli kesme tatlısının tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz. Ağır şerbetli ve çikolatalı tatlıların aksine daha hafif lezzetiyle özellikle yaz akşamlarında favoriniz olacak bir tatlı irmik kesmesi. Yanında dondurma ile evinize gelen misafirlere ikram edebileceğiniz yapımı kolay lezzeti hoş bir klasik olan irmik kesmesini siz de denemek isterseniz tarifini aşağı bırakıyoruz. 

Nvl0B_1605000573_9019.jpg

İRMİKLİ KESME TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı irmik
1 tane yumurta
2 su bardağı dolusu un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4 -5 damla limon suyu

Bulamak için;

İrmik

wj7kA_1550653893_331.jpg

YAPILIŞI

Tatlıyı hazırlamaya öncelikle şerbetinden başlayın. Tencereye suyu ve şekeri koyup güzelce karıştırın. Ardından limon suyunu da ilave ederek kaynayınca soğuması için kenara alın.

Daha sonra derin bir kaba sıvı yağ, yumurta yoğurt ve yumurtayı koyup çırpın. İrmiği ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra en son unu ekleyerek, homojen kıvama getirin.

Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya bölerek, er bir parçayı uzun şeritler haline getirin.

2 parmak genişliğinde bıçakla kesip her tarafını irmikle kaplayıp, yağlanmış fırın tepsisinde 180 derecede pişirin.

Pişen tatlıya şerbet dökerek, biraz bekletin. Üzerine antep fıstığı koyarak servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...


 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt