Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En İyi Aşçılar Erkek Olur Tezini Çürüten Yemek Sektöründe Başarılarıyla Dikkat Çeken Türkiye'nin Kadın Şefleri

En İyi Aşçılar Erkek Olur Tezini Çürüten Yemek Sektöründe Başarılarıyla Dikkat Çeken Türkiye'nin Kadın Şefleri
0
71

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
s-ec8e898c8a722fcd3bc436c8197bd751d908f328.jpg


Yeme-içme dalı dünyanın en güç bölümlerinden birisidir zira en ufak bir yanlış insan sıhhatiyle yakından alakalıdır. Birebir vakitte gün içinde asgarî 14-15 saat ayakta kalmayı, mutfağın tehlikeli yanlarını, süratli temposunu da düşünürsek bu meslek keyifli olduğu kadar gerilimlidir de. Bu içerikte Türkiye'de ismini yeme-içme kesimine tırnaklarıyla kazımış bayan şeflerin kıssalarına yer verdik. Gelin birbirinden başarılı bayan şeflerin kıssalarına göz atalım...


Hiyerarşinin, mobbingin, rekabetin, küfürün kıyametin sel olup aktığı yeme-içme dalında çalışanlar bilirler: Aşçılık her ne kadar dışarıdan çok keyifli bir meslekmiş üzere gözükse de işin aslı hiç o denli değildir. Bu gerilimin en yeterli "erkekler" tarafından yönetildiğini düşünenlere karşılığımız var: Yanılıyorsunuz! İşte Türkiye'nin başarılı bayan şefleri!




Ebru Baybara Demir



Ebru Baybara Demir, yemeğin ortak bir miras olduğuna ve insanları birleştirebileceğine inanan az insanlardan biri. Pek çok kültürün kesişim noktası ve meskeni olan Mardin'de birbirinden değerli projeleriyle hem bayanların istihdamını sağlıyor, hem de mahallî lezzetleri tüm dünyaya sunmayı amaçlıyor. Şef Ebru Baybara Demir ve beraberindeki 21 bayan, tarihi bir Süryani konağını özgün kıymetlerine uygun olarak restore edip, bir restoran haline getirdi. Böylelikle Mardin'in birinci turistik işletmesi ve tıpkı vakitte bölgenin birinci ve tek şef restoranı olma özelliği taşıyan 'Cercis Murat Konağı' hayat buldu.

Bu konakta her akşam gelen konuklara özlediğimiz ve hasret kaldığımız klâsik tarım teknikleriyle pişirilmiş yemekler sunuluyor! 

Instagram'ını da şuraya bırakalım, düzgün ki varsın şefim, muvaffakiyetlerin ve ümidin daim olsun!

Refika Birgül



'Refika'nın Mutfağı'nı bilmeyen yoktur diye iddia ediyoruz. Refika Birgül, bizlere mutfağın sevgi ve tutkuyla yakından irtibatlı olduğunu gösteren, kanalında ve yemeklerinde yemek yapmasını bilmeyenden, öğrencisine; vakti olmayandan konutundan atık çıkarmak istemeyenine çok geniş ölçekte tanımlarıyla her bölüme sesleniyor. Yemeğin tıpkı vakitte geçmişini de merak eden Refika Birgül, birbirinden ilgi çeken köken kıssalarını de kendi dayanılmaz üslubuyla paylaşıyor. 

Instagram'ını da şuraya bırakalım, herkese Refika Birgül'ün gücünden nasip et yarabbim!

Aylin Yazıcıoğlu



Aylin Yazıcıoğlu, bölüme çok geç sayılabilecek bir yaşta başlayıp, imkansız sözünü kabul etmemesiyle öne çıkan bir şef. Akademik mesleklere doymayan Aylin Şef, birebir vakitte dünyaca ünlü Michelin yıldızlı restoranlarda da çalışmıştır. Türk mutfağının yerli yabancı herkese tanıtılması için büyük mesai harcayan şefimizin muvaffakiyetleri daim olsun!

Instagram'ını da şuraya bırakalım.

Şemsa Denizsel



Şemsa Denizsel de mesleğe aşçılıkla başlamayan başarılı şeflerden biri. Yemek stilistliğinden işletmeciliğe akabinde mutfak mesleğine uzanan adım adım bir mesleği var. Birebir vakitte Şemsa Denizsel, mahallî materyallerle çok değer veriyor. Yalnızca bu kadarla hudutlu sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Şemsa Şefin birebir vakitte fevkalade tanımlarını paylaştığı bir Youtube kanalı da var! 

Instagram'ını da şuraya bırakalım.

Aydan Üstkanat



Aydan Üstkanat bu listeye yazdığı yemek yazılarıyla ve kitaplarıyla giriyor. Gastronomi alanında dünyanın en itibarlı mükafatı olarak kabul edilen 'Dünyanın En Düzgün Yemek Kitapları' müsabakasında 'ŞekerSİZ'le Türkiye’ye birincisi olan Aydan Üstkanat, tüm birincilerin katıldığı büyük finalden de Avrupa’nın 'En âlâ Muharrir ve Şef' mükafatını aldı. Şefimiz yemek yazarlığının haricinde, yemek stilistliği ve yemek fotoğrafçılığıyla da isminden kelam ettiriyor! 

Instagramına şuradan ulaşabilirsiniz. Aydan Şefim, kaleminize zeval gelmesin!

Bengi Kurtcebe



Bengi Kurtcebe içmimarlıktan şefliğe geçen güzide aşçılarımızdan. MSA'da pastacılık eğitimi aldıktan sonra mutfağa bilhassa pastacılığa yönelen şefimiz, birbirinden lezzetli tanımlarını hem toplumsal medyada hem de Youtube kanalında paylaşıyor. Kendisi fenomen bir aşçı! 

Instagramına şuradan ulaşabilirsiniz.

Zeynep Pınar Taşdemir



Aşçılık mesleğine erken yaşlarda başlayan Zeynep Pınar Taşdemir, hem aşçı hem de işletme sahibi. İşletmesindeki her ayrıntıyla kendisi ilgilenen şefimiz, butik yemeğin ne olduğunun en hoş örneklerini bizlere sunuyor. 

Instagramına şuradan ulaşabilirsiniz.

Didem Şenol Tiryakioğlu



Didem Şenol Tiryakioğlu, şefliği kadar müellifliğiyle da isminden sıklıkla kelam ettiren başarılı bir şefimiz. “Kızınız Defne’yi Oğlumuz İskorpite…” ve 'Biraz Maya, Biraz Gram' kitaplarının da sahibi olan Didem Şef, Time Out İstanbul 2010 Yeme İçme Ödülleri’nde En Düzgün Şef Ödülü’ne layık görüldü!

Instagramına şuradan ulaşabilirsiniz.

Müge Ergül Karaca



Sürdürülebilir mutfağın en genç temsilcilerinden biri olan Müge Ergül tam bir deneyimsel şef! Seyahat ettiği yerlerden kendi aşçılık deneyimine bir şeyler katan ve harikulade imza yemekleri olan şefimiz, kendi işletmesinde başarılı bir biçimde mesleğine devam ediyor. 

Instagramına şuradanulaşabilirsiniz.

Çiğdem Seferoğlu



Çiğdem Seferoğlu'da dala aşçılık tutkusuyla birinci mesleğini bırakıp katılanlardan. Başarılı şefimiz, Türk mutfağının nadide yemeklerini kendi yorumlarıyla yapıyor ve çok beğeniliyor!

Instagramına şuradan ulaşabilirsiniz.

Sinem Özler



Mutfağı hayatının başrolüne koyan Sinem Özler de aşçılığa reklamcılık gömleğini bırakarak girenlerden. Restoranında Anadolu'yu gezip topladığı mahallî eserlerden yemekler çıkaran şefimiz, Türkiye mutfağının en mahallî ve zımnî gizli köşelerinde kalmış yemekleri çıkarmasıyla ünlü!

Instagramına şuradan ulaşabilirsiniz.

Son olarak bonusumuz Onedio Yemek takımından: Ceren Bozkurt, yani ben!



Tarih ve Tanım isimli internet sitesinin kurucusu ve yemek tarihi araştırmacısıyım. Tarih ve Tanım, Türkiye’de şimdi gelişme evresinde olan yemek tarihi literatürüne katkı sağlama hedefiyle kuruldu. Tarihe yemek perspektifinden bakmanın eğlenceli ve ilgi cazip yanlarını sizlerle paylaşmak istiyor ve bundan büyük bir keyif alıyorum.

Instagrama şuradan, internet sitesine de şuradan ulaşabilirsiniz.

Başarılarınız daim olsun! Öbür içeriklerimize de göz atabilirsiniz:


 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt