Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En iyi guzellik yiyeceği – Bitkiler

En iyi guzellik yiyeceği – Bitkiler
0
70

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Bitkiler – antioksidan yardımcılar
Biberiye, adacayı ve kekik gibi taze bitkileri yemeklerinize lezzet ve renk vermeleri icin kullanabilirsiniz Guzellik acısından faydalarına gelince, hepsi birer antioksidan kaynağıdır
Guzellik servis onerileri: Taze bitkileri doğrayıp salatalara, balıklara ve sebzelere ekleyin Uzerlerine zeytinyağı gezdirin Guclu bir antioksidan olan zencefili de lezzet katması icin ekleyebilirsiniz
Ciğin gucu: antiageing enzimler
Mukemmel cilt icin ciğden şaşmayın Ciğ yiyecekler sağlık ve cilt icin cok yararlı doğal enzimler bakımından zengindir Enzimler vucudunuzun işgucu gibidir: yani hemen hemen her iş icin onlara ihtiyacınız vardır Bunlar butun kimyasal tepkimeleri başlatan kıvılcımlardır Aslında, enzimler olmadan, vitaminleriniz, mineralleriniz ve hormonlarınız işlerini yapamaz ve besinleri sindiremezsiniz İyi bir sindirimle beraber dengeli hormonlar, emilim ve gıdaların asimilasyonu mukemmel cilt icin vazgecilmezdir
Vucutlarımızdaki enzimlerin sınırlı olduğuna ve bunlarla omur boyu idare etmek zorunda olduğumuza inanılır Bu, size miras kalan belli bir miktar parayla aynı şeydir Eğer bu parayı surekli harcarsanız ve yerine yenisini koymazsanız mirasınız tukenir
Vucudumuzun duzgun bir sindirim icin doğal olarak %25 oranında enzim urettiği hesaplanmıştır ve geri katanını da yediklerimizle almamız gerekmektedir Sorun, tipik Batı beslenme duzeninin, eksik olan %75′lik enzimi karşılama konusunda yetersiz kalmasıdır Yiyeceklerinizi 118°’den yuksek sıcaklıklarda pişirirseniz, icindeki coğu enzimin yok olmasına neden olursunuz Hatta bazı enzimler 105°’de bile yok olurlar Bu doğal enzimler yok olduğunda gereken miktarın %100′unu vucudunuzun sağlaması gerekir, bu da cepten harcamak demektir
Bazı uzmanlar enzim bankamızdaki azalmanın sebebinin coğunlukla pişmiş gıdalar yemekten kaynaklandığına inanmaktadırki bu da erken yaşlanmaya sebep olur Hucreler bolunmeyi bırakır, bağışıklık sistemimiz daha onceden kolaylıkla baş edebildiği durumlar karşısında zorlanmaya başlar ve sindirim problemleri yaşamaya başlarız 85 yaşındaki bir kadının enzim aktivite seviyesinin 18 yaşındaki birinin 130′u olmasının sebebi budur
Viyana Universitesi Profesoru Hans Eppinger, ciğ yiyecekler bakımından zengin bir diyetin hucre yenilenmesi ve kucuk kan dolaşımına faydalı olduğunu bulmuştur Bu da, kılcal damarlar aracılığıyla taşınan besinlerin dolaşımlarını cok daha rahat tamamladıklarını ve atıklardan da kurtulmayı rahatlıkla başardıkları anlamına geliyor Doğal enzimler aynı zamanda bazı guzellik vitaminlerinizin ve minerallerinizin tamamen emilmelerini sağlar O nedenle, pişmiş sebze yerine ciğ sebzelerden yapılmış salatalar ve kurutulmuş meyve yerine de tazelerini yiyin
Puf noktası
Gunde en az bir kere ciğ besin tuketin Sindirim sisteminize en once ciğ besinlerin enzimlerinin ulaşması icin yemeğe başladığınızda ilk olarak ciğ besinleri tuketin
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt