Tatlı bunalımlarını bastıracak ve sofraları renklendirecek en yeterli ıslak kek tanımını merak edenler için mükemmel bir listemiz var. Türk mutfağının meşhur tatlıları arasında mekan alan ıslak kek hem kahve hem de çayla bir arada mükemmel ahengi yakalıyor. Evet en güzel ıslak tanımı nedir? Konutta ıslak kek nasıl yapılır?
Kek, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında mahal alan hem çayla birlikte yenilen bir hamur işidir. Umumiyetle mozaik bir halde yapılan kekin çikolatalı olanı tam bir efsanedir. Islak kek de bu tarifler arasında mekan alır. Yapılırken ayrılan sosunun pişirildikten sonra üzerine dökülmesi ve dinlendirdikten sonra tüketilmesi makbul olan ıslak kek, evlatların da sevdiği lezzetler arasındadır. Tanım defterlerinden birbirinden farklı formüllerle yapılan ıslak kekler bulunuyor. Bugünkü hazırladığımız ıslak kek bu tarifler arasında en çok beğenilen. Browni tadında nefis bir ıslak kek tanımı denemeye ne dersiniz? Tanım defterinizde kesinlikle olması gereken en düzgün ıslak kek tanımı metnimizde.
ISLAK KEK TANIMI:
GEREÇLER
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı likit yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
3/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı likit yağ
YAPILIŞI
Kekin eşit sıcaklıkta pişmesi için fırını evvelce 180 noktaya ayarlayın.
20-23 cm'lik bir fırın tepsini yağlayın.
Daha sonra yumurta ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. İçerisine süt ve likit yağı da ekleyerek karıştırma devam edin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışımın içerisine ekleyerek mikser yardımıyla süratlice karıştırın.
Karışımı yağladığınız fırın tepsisinin içerisine koyarak 40 dakika kadar pişirin. Fırında pişen kekin pişmesine 10 dakika kala sosu hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz.
Afiyet olsun...