Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En iyi yatırım

En iyi yatırım
0
106

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
en iyi yatırım 2019, en iyi yatırım aracı, en iyi yatırım şekli, en iyi yatırım nedir, en iyi yatırım hangisi

2019 yılının en iyi yatırım aracları nelerdir?

2019 yılı icin hala nereye nasıl yatırım yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki yazı sizlere fikir verecektir

Ak Portfoy Genel Muduru Cem Yalcınkaya, internet finans sayfaları editorlerine ozel bir davet verdi Davette yatırımcılara cok ozel onerilerde de bulundu
Turkiyenin ekonomik anlamda onemli bir mesafe aldığını belirteren Yalcınkaya, artık hukumetsiz kalsa bile, eskisi gibi ekonominin dibe vurmayacağını ifade etti
IMF surecinin cok iyi yonetildiğini kaydeden Yalcınkaya, “Hukumet bunu cok iyi kullandı Ben de anlaşmanın gereksiz olduğunu duşunenlerden biriyim dedi

2019′a global piyasaların cok buyuk bir beklenti ile girdiğini dile getiren Yalcınkaya, “Ancak, ilk 3 ayı değerlendirdiğimizde beklendiği kadar bir iyileşmenin olmadığını soyleyebiliriz Bence, yavaş da olsa 2019 buyumenin gercekleşeceği bir yıl olacak şeklinde konuştu

Gundemdeki bir diğer konunun Yunanistan olduğunu hatırlatan Yalcınkaya, konuyu yalnızca Yunanistan ile sınırlamamak gerektiğinin altını cizdi Yalcınkaya, “ABnin başı butce acıkları ile dertte Bu butce acıkları yuzunden Avrupa ulkeleri onlemler alacaklar ve bu da buyumeyi kotu etkileyecektir dedi

Piyasalara dair ongorulerini de paylaşan Ak Portfoy Genel Muduru Cem Yalcınkaya, şunları soyledi; “Duşuk faiz durumuna geldik ve eski faiz oranlarının cok da goruleceğini duşunmuyorum Şu anda mevcut faiz oranları surdurulebilir gibi gorunuyor Bu nedenle bonoda cok buyuk bir hareket beklemiyorum
Bonoda 25 milyar lira civarında yabancı yatırım payı var Bu gune kadar yabancılar 15 milyarın altına inmedi Yabancıların burada satışa gecse bile cok buyuk bir dalga yaratacağını duşunmuyorum Cunku artık tablo değişti Dalga yaratacak buyukluklerini kaybettiler

Altında yukselişin sureceğini duşunuyorum Altında cok onemli bir sihir var, o da şu; Altın, buyume donemlerinde diğer emtialarla birlikte yukselir, değerlenir Kuculme donemlerinde (kriz) ise, guvenli yatırım olarak gorulduğu icin talep gorur ve yine yukselir

Petrol fiyatlarında kucuk caplı da olsa bir yukseliş olabilir Bu da buyumeden kaynaklanır

Borsamızda işlem hacmi duşuk olduğu icin endekste cok buyuk hareketler oluyor Dow yuzde 040 artar veya duşerken, İMKB yuzde 25 – 3 iniyor veya cıkıyor

Turkiyenin notu artar ve 3Bye yukselirse, bizim piyasalarda bayram havası eser (3B yatırım yapılabilir ulke anlamına geliyor) Ben Turkiyenin hakkının yendiğini duşunuyorum Derecelendirme kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldiğimizde bunu ifade ediyoruz

Yabancı yatırımcıların İMKBdeki payı şu anda yuzde 65 civarında seyrediyor Ben yabancı payının bu seviyenin cok altına ineceğini duşunmuyorum Cunku cıkmak isteseler kime satacaklar? Boyle bir talebi karşılayacak kimse olmadığı icin yabancıların mevcut paylarını koruyacaklarını duşunuyorum

YATIRIMI NEREYE YAPMALI?
Ben yatırımın ceşitlendirilmesi gerektiğini duşunuyorum Biraz mevduat, biraz fon, biraz hisse, biraz altın, biraz doviz gibi

Ama kesin onereceğim yatırım, “ana para korumalı fonlardır Mutlaka portfoyde bulundurulması gerektiğini duşunuyorum Ana tabanın sabit getirili olmasında fayda var Bununla birlikte, risk aldıkca kazancın yukseldiğini de unutmamak gerekir Bu da riski bir iki birim artırmak demek

Yani bir portfoy oluşturmak istenirse yatırım araclarını şu şekilde dağıtılabilir;
1 Mevduat
2 Bono
3 Altın
4 Fon (BRIC FonAk Portfoy)
5 İMKB 30

TURK HALKI TASARRUF YAPAMIYOR
Resmi verilere gore, hane halkı tasarrufu son 3 yıldır artıyor Evet hane halkı tasarrufu artıyor ama, bu tasarruf o kadar kucuk ki Turkiyede vatandaş tasarruf yapıyor denemez Bununla birlikte, cok az da olsa tasarruf yapmayı başaranlar ise bunu mevduatta tutuyor Hane halkı tasarrufununun yuzde 75′i klasik tutucu bir goruntu ile mevduatta diyebiliriz

Piyasaya yeni sundukları urun hakkında da bilgi veren Ak Portfoy Genel Muduru Cem Yalcınkaya, “10 lirası olan herkes, hem Brezilya, hem Rusya, hem Hindistan hem de Cine yatırım yapabiliyor Bu ulkeler, gelecek vaad eden ulkeler dedi

Yalcınkaya, BRIC fonlarının yatırımcı profilinin yurtdışı piyasalarla ilgilenen hisse senedine aşina yatırımcılar, alternatif getiri arayışında olanlar ve bahsi gecen ekonomilerin buyuyeceğini duşunen yatırımcılar olduğunu soyledi

Turk yatırımcıların birikimlerini genel olarak kısa vadeli ve risksiz urunlerde değerlendirmeyi tercih ettiğini belirten Yalcınkaya, “Turkiyede birikimlerin dortte ucu mevduatta değerlendiriliyor Bunun ucte biri ise doviz cinsi mevduatta Toplam yatırım fonu sektorunun yuzde 80inin likit fon olduğu ulkemizde artık urun yelpazesinin genişlemesi gerektiği bir doneme girdik Kriz oncesi elde ettiği getirileri arayan yatırımcılar icin artık bir miktar risk almanın vakti gelmiş gibi gorunuyor dedi

Turk yatırımcısına anaparasını kaybetmeden, riskli yatırım araclarına yatırım yapabilme imkanı sağlayan anapara korumalı ve garantili fonlarda yuzde 26 pazar payına sahip olduklarını belirten Yalcınkaya, her ay iki anapara korumalı fonu yatırımcılara sunduklarını soyledi

Şubat 2019 sonu itibariyle, Ak Portfoyun yonettiği toplam varlık tutarı 65 milyar TLye ulaştı Yatırım fonları, emeklilik yatırım fonları ve kurumsal&bireysel porfoy yonetimi kurumun 3 temel işkolu

Yalcınkaya, kurumsal&bireysel portfoy yonetimi işkolunda 33 muşteriye portfoy yonetimi konusunda hizmet verdiklerini belirterek, “Muşterilerimiz ağırlıklı olarak kurumsal muşteriler Şubat 2019 sonu itibariyle işkolunda 615 milyon TL tutarında fon yonetiyoruz Cok hızlı buyuduk yılında işkolunda piyasa yuzde 46 buyurken, Ak Portfoy yuzde 137 buyudu dedi

“Faizlerdeki duşuş, yatırımları riskli urunlere yonlendiriyor
Yalcınkaya, ekonomide yaşanan son global krizle birlikte TL mevduat ve bonolara yatırım yaparak yuksek getiri elde eden yatırımcılar icin ortamın değiştiğini ifade ederek, “Son krizle birlikte tum dunyada ve Turkiyede faiz oranlarında gorduğumuz duşuş, yurticinde hanehalkının yıllardır değişmeyen yatırım tercihlerinin farklılaşmasına ortam hazırlıyor Artık risksiz urunlerde yuksek getiri sağlama imkanı kalmadı Ozellikle mevduat ve bono faizlerinde gelinen tarihi duşuk seviyeler, Turkiyedeki risksiz enstrumanlarla yuksek getiriye sahip olacağımız ezberini bozarak, kademli olarak yatırımcıları riskli urunlere doğru yonlendiriyor Artık, eski getiri duzeyini korumak isteyen yatırımcılar birikimlerinin en azından bir kısmı ile daha riskli yatırımlar yapmak durumunda kalacak dedi

Akbank ve Ak Portfoy olarak inovasyona verilen onemle geliştirdikleri yeni urunleri yatırımcılara sunmaya her zaman liderlik ettiklerini belirten Yalcınkaya, 2006 yılında ilk altın fonunu ve 2007 yılında Turkiyenin ilk anapara korumalı fonu yatırımcılara sunduklarını belirtti Yalcınkaya, “Bu fon yuzde 73 getiri ile yatırımcısının yuzunu guldurmeyi başardı dedi

Anapara korumalı ve garantili fonların Turk yatırımcısının yatırım alışkanlıklarının değişmesine ciddi katkılar yapabilecek urunler olduğunu anlatan Yalcınkaya, “Bu fonlar yatırımcıya anaparasını kaybetmeden, riskli yatırım araclarına yatırım yapabilme imkanı sağlıyor Orneğin 100 TLsi ile bu fonlardan alan bir yatırımcı, vade sonunda en kotu ihtimalle 100 TLsini geri alıyor Bunun uzerine onceden belirlenmiş olan bir yatırım aracının (borsa, altın vs) yukseliş veya duşuşunun belli bir yuzdesini de kazanabiliyor dedi

Yalcınkaya, farklı yatırım araclarının getirisinin belli bir yuzdesini yatırımcısına taahhut eden bu fonların, aynı zamanda yatırımcıların portfoylerinde ceşitlendirme sağladıkları icin riski azaltabilecek bir etkiye de sahip olduklarını soyledi

Yalcınkaya son olarak, “Artık yatırımcıların birikimlerinin ufak da olsa bir bolumuyle bir miktar risk alma donemi gelmiş gibi gorunuyor Piyasaya surulen bu tip yeni fonların Turk yatırımcısının yatırım imkanlarını zenginleştirerek daha yuksek getiri elde edebilmelerine olanak verecek diye konuştu
Kaynak: ekonomynet​

858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt