Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En İyisini Mersin'de Bulabileceğiniz 12 Lezzet

En İyisini Mersin'de Bulabileceğiniz 12 Lezzet

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
1 Tantuni


Mersin'de büfeden daha çok bulabileceğiniz tek işletme türüdür Şüphesiz ki en iyisi Mersin'de yapılır Sonradan yoğurtlu, tavuklu versiyonları çıksa da asıl tantuni koyun etinden yağlı etle yapılandır Biftek tercih edenlerin sayısı da az değildir


2 Kerebiç


Mersin dışında çok da bilinmeyen Arap kökenli bir tür tatlı çeşididir Genelde ramazan aylarında popüleritesi artan kerebiçin fıstıklı ve cevizli çeşitleri mevcuttur Her ne kadar Kerebiççi Oğuz bu alanda isim yapmış olsa da bana göre Yürü Künefe&Börek kerebiçi en iyi yapan yerdir (Özellikle fıstıklısını)


3 Cezerye


Havuçtan yapılan bir tür enerji kaynağı tatlıdır Cevizli ve fıstıklı versiyonlarıyla meşhur olan cezerye Mersin dışına hediyelik götürülen en popüler yiyecektir Mersin'de deyim yerindeyse Cezerye'den parayı kıran yer Dondurmacı Halil'dir


4 Batırık


Mersin yörüklerinin şehir mutfağına armağanı olan lezzetli bir yiyecek türüdür Temel malzemesi bulgur olan yiyecek köfte halinde de sunulabilir


5 Ciğer


Eminim ülkemizin farklı bölgelerinde daha iyi ciğer yapılıyordur fakat Mersin'de Ciğerci Apo ve Ciğerci Bahattin furyasıyla meşhur olan şiş ciğerci konsepti çok tutulup namını şehir il sınırları dışına taşımayı bilmiştir Özellikle mezesiyle insanların gönlünde taht kuran ciğerciler tıksırana kadar doyabileceğiniz restoran türleridir


6 ATOM


Farklı meyvelerin karışımından yapılan soğuk içecektir Günümüz milkshake'lerine 10 basacak lezzette olup Mersin'de bu aralar Atom yapan yer olarak Kuşimato sokağındaki AK Kafe'de gösterilmektedir Sıcak yaz akşamlarının kesin çözümüdür Uyarı: onyüzbinmilyon kalori içerebilir!


7 Künefe


Menşei Hatay diye bilinen bir tatlı olsa da Mersin'de yapılış şekli ile farklılık göstermektedir Hatay'daki emsallerinin aksine bol peynir, bol şire ve nispeten daha az kadayıfla yapılan tatlıyı bulmak şehirde en kolay şeylerde birisidir Emin Usta gibi isim yapmış künefeciler 24 saat hizmet vermektedir Şehirde sabaha karşı 2'de künefe yiyen Mersinli'leri görürseniz yadırgamayın


8 Lahmacun


Antep lahmacunu daha iyi dediğinizi duyar gibiyim fakat hemen açıklama getiriyorum Mersin'de dışarıda lahmacun yemek aslında çok yaygın olan bir davranış değildir Çoğu ev, lahmacun içini kendisi hazırlayıp lahmacunu fırınlarda yaptırır Bu sebeple annesinin yaptığı lezzete alışan Mersin çocukları için en güzel lahmacun Mersin'dekidir Boyut olarak da fındık lahmacun ile büyük lahmacun arasında bir büyüklüğe sahiptir Bu özelliği ile bir oturuşta 20'ye yakın yenilebilir Bu arada lahmacunu yerken limon ve maydonozu sakın unutmayın!


9 Bici Bici


Ne kadar Adana iliyle ismi daha çok anılsa da çocukluğumda yoldan geçen bici bicici dayıdan annemin para verip konu komşu bir kap bici biciye gömüldüğümüz günleri hatırladıkça bu tatlıyı her zaman Mersin ile hatırlayacağım Buz, ne olduğunu hiç bir zaman bilmediğim muhallebi tarzı bir tatlı ve yine ne olduğunu hiç bir zaman bilmediğim kırmızı şerbetiyle şehrin kavurucu yaz sıcaklığına birebir


10 Çökelek


Bir tür süt mamülü olan çökelek sade haliyle fazla bir şey ifade etmese de yağlanıp değişik malzemelerle süslendikçe mükemmel bir lezzet haline dönüşebiliyor Silifke yöresine ait olan bu lezzeti eminim çoğu insan Atilla Taş'ın Ham Çökelek şarkısını tekrardan meşhur etmesiyle duymuştur


11 Şalgam


Çoğu Mersinli'nin çocukluğunda okul önlerindeki seyyar satıcılarla tanıdığı bu harika içecek turpgiller ailesinden oluşan bir bitki köküdür Mersin'de şalgam söylerken acılıacısız ve havuçluhavuçsuz seçimlerinizi özenle yapmanız gerekiyor Çoğu Mersinli'nin favorisi acılı ve havuçludur


12 Sıkma


Mersin yörüklerinin Türk mutfağına armağan ettiği eşsiz lezzettir Sacda açılan hamurun yağlanması ve genelde peynir veya patatesle dürüm haline getirilmesiyle hazırlanan bu yiyecek şehirde yapılan tüm kermeslerin vazgeçilmez yiyeceğidir








Onediocom'dan alıntıdır




 

Similar threads

Mersin denilince akla gelen sıcak denizi, hoş plajları ve tantunisi. Biraz daha düşününce o hoş tabiatı, dikkat cazibeli tarihi ve enfes yemekleri. Mersin'de ne yenir ne içilir sorusunun karşılığı çok uzun. Kebabından tantunisine, en sevdiğimiz meze humusuna kadar çok çeşitli yemek kültürüne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Mersin deyince aklan gelen ilk damak zevki; Tantuni Tantuni(biftek usulü) Tantuni(yoğurtlu) Mersin Tarsus ( Humus) Nohut ezmezi yada unu, tahin, sarmısak, tereyağlı sos üstüne bol maydonoz ekilir Pastırmalı, sucuklu, kavurma ve kıymalı da isteğe göre servis edilir Mersin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Birçok medeniyetin gelip geçtiği Gaziantep, üzerinde yaşayanlarla birlikte günümüze kadar birçok açıdan zenginleşmiş esaslı bir geçmişe sahip olan bir kent olmuştur. Antik kentlerinden çarşılarına kadar gezilecek birçok tarihi hoşluğunun yanında mutfağındaki yemekleriyle de insanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Geleneksel Türk Yemekleri Türk mutfağı dünyada önde gelen lezzetlerin bulunduğu bir mutfaktır Mantı, güveç, yaprak sarması, karnıyarık, tas kebabı, pilav, imambayıldı, menemen gibi birbirinden hoş lezzetleri içinde barındıran Türk mutfağının l il meşhur olan lezzetleri; Adana: Adana kebabı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Ülkemizin Meşhur Yemekleri En varlıklı mutfak Gaziantep'in Çeşit açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip ili Gaziantep Gaziantep mutfağı bütün 291 değişiklik yemek, tatlı ve içecekten oluşuyor Malhıtalı (mercimekli) köfte, yoğurtlu minik köfte, yağlı köfte, iç katması (kısır), tene...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt