Ramazan tüm sevinci ile devam ederken iftar sofraları da tıpkı rahmet ve sevinç ile donatılmaya devam ediyor. 21. gün iftar menüsü siz ve sevdiklerinizin damak tadına uygun olağanüstü yemeklerden oluşuyor. İşte detaylı tanımlarıyla 21. gün iftar menüsü…
Kusursuz iftar soflarıyla sevdiklerine olağanüstü bir Ramazan yaşatmak isteyenler için hazırladığımız yemek tanımları herkesin beğenisini kazanacak. En hoş ramazan yemekleri tanımları bizden sorulur! Yasemin.com takımı olarak her gün olduğu üzere ramazanın 21. gününde de iftar menüsü örnekleri ile sizlerleyiz! İftar çorbaları için sofralarınıza çok yakışacak vitaminli pırasa çorbası, ana yemekte şık sunumlu yelpaze patlıcan kebabı ve yanında peynirli erişte var. Ramazan tatlısı arayanlara sürpriz olacak tam tutan kıvamıyla un helvası kesinlikle denenmeli!
Kaçıranlar için 20. gün iftar menüsü:
21. GÜN İFTAR MENÜSÜ
PIRASA ÇORBASI:
Mevsim geçişlerinde hem vitamin deposu hem de lezzetli besinleri ortasında yer alan pırasayla enfes bir çorba yapabilirsiniz. Yarım saat içerisinde yapabileceğiniz bu çorbayı çocuklarınıza da hasta olmamaları için akşam yemeklerinde içirebilirsiniz. Pırasa çorbasının tanımı haberimizin detayların...
PATLICAN KEBABI:
Herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği ramazan yemekleri ortasında yelpaze patlıcanın seveni çok! Patlıcan ve kıymanın ahengini şık sunumlu bir tarifle deneyimleyin!
MATERYALLER
2~3 kemer patlıcan (çekirdeksiz)
Yarım kg yağlı kuzu kıyma
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı acı yahut tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
4~5 sivri biber
2~3 domates
İnce lavaş
Yoğurt
YAPILIŞI
Öncelikle kebap için kıymayı derin bir kaba alın. Sarımsakları, salçaları, tuzu ve baharatları kıymanın üzerine ekleyip karıştırın ve uygunca yoğurun.
Patlıcanları eşit büyüklükte üçe yahut dörde bölün. Enine geniş olan şişe evvel patlıcanı, daha sonra ceviz büyüklüğünde eti ek edip, elinizle sıkarak biçim verin.
Şişin ucuna kadar sırayla dizin. Kalan şişleri de tıpkı halde hazırlayın. Fırının ızgara kısmını yahut ızgarayı ısıtın.
Izgarada kızarıncaya kadar yahut fırında 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Biber ve domatesleri közleyin.
Servis tabağına lavaşı alın. Üzerine patlıcanlı şişi, közlenmiş domatesleri ve yoğurdu yerleştirin.
CEVİZLİ PEYNİRLİ ERİŞTE:
Klasik konut eriştesini ceviz ve peynirle taçlandırıp eğlenceli bir tabağa dönüştürebilirsiniz! Yelpaze patlıcan kebabıyla yakışacak doyurucu erişte tanımı için tık tık. Kurutularak saklanan eriştenin içerisinde, kalsiyum deposu olarak bilinen beyaz peynir ve zihinsel gelişimin kıymetli destekçilerinden olan ceviz kullanılır. Dilerseniz, el emeğiyle hazırlanan ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan peynirli cevizli erişte tanımına başlayabiliriz.
MATERYALLER
500 gr erişte
2 yemek kaşığı zeytinyağı
30 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı ceviz içi
100 gr beyaz peynir
YAPILIŞI
Bir tencereye zeytinyağı ve tuzu ek edip kaynatın. Erişteleri kaynayan suda haşlayıp suyunu süzdürün.
Tereyağını tavada eritin ve erişteye ek edip karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
Cevizi küçük modüllere ayırın ve peyniri çatalla ezin. Erişteyi tabağa alın. Ceviz ve beyaz peyniri ekleyip karıştırın.
Peynirli ve cevizli erişteyi, zeytinyağlı taze fasulye ile birlikte servis edebilirsiniz.
UN HELVASI:
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan birebir vakitte kandil, arkadaş toplantıları, konuklara hazırlanabilecek en ihtimamlı tatlılar ortasında listenin başında yer alan un helvası, ustalık gerektiren bir tanımdır. Ne kadar ölçülü ve dikkatli pişirilse de kıvamı çok değerli olan un helvasının püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Gelin birlikte un helvası nasıl yapılır öğrenelim...
Mübarek ramazan günlerinde enfes bir iftar tatlısı hazırlamak isterseniz adresiniz un helvası! Tam ölçülü, tutma garantili şahane tanım tüm yapılış basamaklarıyla sizi bekliyor.
İYİ İFTARLAR...