Küçük büyük herkesin severek tükettiği acıbadem kurabiyesini kısa müddette konutunuzda hazırlayabilirsiniz. Acıbadem kurabiyeleri makaronlara olan benzerliğiyle de anılır. Ağızda dağılan ve tadı uzun mühlet damağınızda kalan Acıbadem kurabiyesini öz gereçlerle meskende yapmak ise yemekten bile keyifli olabilir. İşte acıbadem kurabiyesinin nefis tanımı...
Makaron kurabiyelere benzeyen ve tadı ağızda dağılan acıbadem kurabiyeyi artık konutta yapmak çok kolay. Lezzetli görünüşüyle çay saatlerinde tüketebileceğiniz acıbadem kurabiyesinin pratik tanımını sizler için araştırdık. Mis üzere badem kokusu ile çay saatlerinize eşlik edecek lezzetli bir tanım Acıbadem kurabiyesi. Çocuklarınızın, akranlarınızın ve büyüklerinizin de ortak zevklerinden olup herkese hitap eden enfes Acıbadem kurabiyelerini konutta pratik bir biçimde hazırlayabilirsiniz.
ACIBADEM KURABİYESİ TANIMI:
GEREÇLER
200 gram kavrulmuş badem
4 adet yumurtanın akı
325 gram toz şeker
1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Üzeri için;
8 adet çiğ badem
YAPILIŞI
Kavrulmuş bademleri mutfak robotundan geçirerek un haline getirin. Akabinde yumurta ve toz şekeri daha sonrada badem tozunu ekleyerek tencerede kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
Şeker eridiğinde ve karışım yoğunlaştığında ocaktan karışımı alın ve mikser ile süratlice karıştırın.
Daha sonra tepsiye aktararak soğumaya bırakın. Bir spatula yardımıyla limon suyunu da ekleyerek katılaşmasını sağlayın.
Soğulaşan ve katı hale geldikten sonra sıkma poşetine alarak, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak büyük ya da isteğe nazaran küçük yuvarlaklar halinde sıkın. Pişerken üzeri yanması için elinizle dümdüz hale getirin.
Evvelden ısıtılmış 140 derece fırında 8 adet acıbadem kurabiyelerin tam ortalarına çiğ bademleri yerleştirin. 30 dakika kadar kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyeleri ıslak bir bez ile yağlı kağıttan ayırın. Hafif bir formda nemlenen her iki kurabiyeyi, birbirine yapıştırıp toplamda 4 adet kurabiye hazırlayın.
İşte acıbadem kurabiyeler hazır! Ağzı kapalı bir kutunun içerisinde uzun müddet saklayabilir, konuklarınıza servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...