Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay Adana böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında orjinal Adana böreği tarifi

En kolay Adana böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında orjinal Adana böreği tarifi
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_kolay_adana_boregi_nasil_yapilir_tam_kivaminda_orjinal_adana_boregi_tarifi_1622714821_2912.jpg

Bol peynirli ve kaşarlı olan Adana böreğini meskende yapmaya ne dersiniz? Ulaşabileceğiniz kolay gereçler ile sofranızı bu türlü bir lezzet ile şenlendirebilirsiniz. Üstelik yufka açmak yerine, baklavalık yufka ile dışarıda yediğiniz Adana böreğini aratmayacak Adana böreği hazırlayabilirsiniz. Pekala, Adana böreği nasıl yapılır? Gelin daima birlikte bakalım...

Klasik Türk mutfağının en vazgeçilmez hamur işi hiç elbet börektir. Peynirlisinden kıymalısına, ıspanaklısından pırasalısına onlarca börek çeşidi var. Toplumsal medyanın yeme içme alışkanlıklarımızı nasıl şekillendirdiğinin en güzel örneklerinden biri Adana böreği olarak da bilinen akışkan peynirli su böreği. Birkaç yıl içinde tüm Türkiye’yi saran bu börek furyası artık mutfaklarımızın da kapısını çalıyor. Adana böreği yiyenler bilirler, her lokmada erimiş mükemmel peyniriyle damaklarda yer bırakır. Bugün işte o meşhur börekçilerde yediğimiz Adana böreğinin tanımını veriyoruz. Adana böreği için peynir olarak eriyen peynirler kullanılıyor ve seçeneğimiz hayli fazla. Adana böreğinin materyal listesinde kullanılabilecek tüm peynirleri yazıyoruz merak etmeyin. 



ADANA BÖREĞİ TANIMI:

GEREÇLER

1 paket baklavalık yufka

1 paket su böreklik yufka

Tost peyniri

Kaşar peyniri

Lisan peyniri

2 yemek kaşığı tereyağı

Sıvı yağ



YAPILIŞI

Tereyağını eritin ve bir kasede 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağla karıştırın.

Tepsinizin tabanını yağlayıp baklavalık yufkalardan bir kat yerleştirin.

Yufkanın üzerini yağlayıp tekrar bir kat baklavalık yufka koyun ve bu süreci 10 kat yufka olana kadar tekrarlayın.

Bu esnada büyükçe bir tencerede su kaynatın.

Böreklik yufkanızı kaynar suya dikkatle sokup çıkardıktan sonra baklavalık yufkaların üzerine yerleştirin.

Yufkanızı yağlayıp üzerine üç peynirden de azar azar yayın.



Üzerine yine sıcak suda haşlanmış yufka yayın.

Böreklik yufkalarınız ve peynirleriniz tükenene kadar bu türlü devam edin; en üst katman yufka olmalı.

Baklavalık yufkaları yeniden en başta yaptığınız üzere ortalarını yağlayarak tepsiye yerleştirin.



Elinizle dikkatle bastırarak böreğin düzleşmesini sağlayın.

En üstünü de çokça yağladığınız böreği kare kare dilimleyin.

Tepsiyi ocağa alıp çevire çevire alt tarafını güzelce kızartın.



Akabinde tıpkı büyüklükte bir tepsiye böreğinizi aksi yüz edip üstte kalan kısmı da tıpkı halde pişirin.

Böreğiniz soğuyunca yağları donar ve peynirleri uzamaz, bu nedenle sıcak sıcak tüketin.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt