Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay ay çöreği nasıl yapılır? Ay çöreğinin püf noktaları

En kolay ay çöreği nasıl yapılır? Ay çöreğinin püf noktaları
0
61

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kolay_ay_coregi_nasil_yapilir_1564647172_454.jpg

Bayatlayan ya da tadı makûs olan keki değerlendirebileceğiniz en pratik tanım ay çöreğidir. Pastanelerde satılan ay çöreği çayın ve kahvenin yanında âlâ gidecek enfes bir atıştırmalık. Sizde meskende ay çöreği yapmak istiyorsanız kesinlikle hazırladığımız tanımı deneyebilirsiniz.

Ay çöreği,  tarçın, ceviz, fındık, kakao ve kuru üzüm konularak yapılan, hilâl biçimindeki bir çörek çeşididir. İsteğe nazaran biçimi değiştirilebilen ay çöreği, ekseriyetle bayatlamış olan kek, pasta ya da öteki tatlı hamurişlerinin en hoş ve pratik değerlendirebileceğiniz lezzetler ortasındadır. Meskende basitçe yapabileceğiniz ay çöreği, kakaolu olmasıyla da sevilen tanımlardan biri. Soğuk, sıcak tüketimi fark etmeyen ay çöreğini çayın yanında yemek için konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Pekala bu kadar sevilen ay çöreği nasıl yapılıyor? Püf noktaları neler?



AY ÇÖREĞİ TANIMI:

GEREÇLER

150 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket instant maya ya da 1 tatlı kaşığı kuru maya
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı;

5-6 dilim kek
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
İri kıyılmış ceviz
Kuru üzüm



YAPILIŞI

Birinci evvel tarife hamurunu hazırlayarak başlayın. Un hariç tüm gereçleri bir kabın içerisinde karıştırın. 

Akabinde unu ekleyerek kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğurun.

Hamurun mayalanması için üzerini örterek kenara alın.

Bu sırada ceviz ve üzüm hariç öbür materyalleri robotta çekin. En son üzüm ve cevizi ekleyerek karıştırın.

Mayalanmış hamurdan yumurta büyüklüğünde modüller alarak merdane yardımıyla uzunlamasına açın.

İç harçtan alıp uzun kenarlarına koyun ve güzelce sarın.

Ay formunu verdiğiniz çörekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerine yumurtanın sarısını sürün.

Yaklaşık 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Pişen çörekleri 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 
858,496Konular
982,408Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt