Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay balkabağı çorbası nasıl yapılır? Balkabağı çorbasının püf noktaları

En kolay balkabağı çorbası nasıl yapılır? Balkabağı çorbasının püf noktaları

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
en_kolay_balkabagi_corbasi_nasil_yapilir_balkabagi_corbasinin_puf_noktalari_1605173492_9222.jpg

Balkabağını, pazarların tezgahlarında ve alışveriş merkezlerinde genellikle dilimlenmiş olarak sıkça görüyoruz. Balkabağının sağlığa olan faydalarından yararlanmak isterseniz kremalı mantar çorbası tarifini deneyebilirsiniz. En kolay balkabağı çorbası nasıl yapılır? Balkabağı çorbasının püf noktaları bugünkü tarifimizde bulabilirsiniz.

Bal kabağı, güçlü bir vitamin ve mineral kaynağıdır. İçeriğinde yüksek miktarda; A, vitamin B, vitamin E, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan gibi vitamin ve mineraller bulunur. Beta- Karoten bakımından da zengin olan bal kabağı göz sağlığından kalbe kadar birçok hastalığa karşın direnç sağlar. Balkabağı sonbahar aylarının sağlık ve lezzet dolu sebzesi. Et yemeklerinden tatlılara her yerde kullanılabilen balkabağı ile birbirinden nefis tarifler hazırladık. Siz de bizim kadar balkabağına aşıksanız bu tarifleri mutlaka denemelisiniz. Kremalı balkabağı çorbası, sadece tatlı olarak değil yemeklerde çorbalarda kullanabilirsiniz. Tam bir antioksidan olan balkabağı meyvesini mutlaka çorba olarak da denemeniz gerekiyor. İçinde C vitamini de bulunan balkabağı çorbası soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

BALKABAĞI ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER:

1 adet kuru soğan
500 gram balkabağı
120 ml. krema 
1 diş sarımsak
1 litre tavuk ya da sebze suyu
Yarım tatlı kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
Kıtır ekmek

chs3M_1541676015_1502.jpg
qfyax_1541676071_5287.jpg

YAPILIŞI

Balkabağını soyun, çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Soğanı soyup doğrayın.

Krema ve kıtır ekmek dışındaki tüm malzemeleri derin bir tencereye koyup ocağa alın.

Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 40 dakika daha pişirin. Çorba piştikten sonra blender ile püre haline gelene kadar karıştırın.

Püre kıvamını alınca temiz bir tencereye çorbayı koyup kısık ateşe koyun. Üstüne kremayı ekleyin ve ısınıncaya kadar karıştırın. Kıtır ekmekle süsleyip sıcak servis edin.

Afiyet olsun...


 
858,528Konular
981,475Mesajlar
31,400Kullanıcılar
sjdjaSon üye
Üst Alt