Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay barbunya yemeği nasıl yapılır? Barbunya yemeğinin püf noktaları

En kolay barbunya yemeği nasıl yapılır? Barbunya yemeğinin püf noktaları
0
72

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_kolay_barbunya_yemegi_nasil_yapilir_barbunya_yemegi_yapimi_1636448386_1865.jpg

Akşam yemeğine ne pişirsem diye düşünenler hem ekonomik hem de doyurucu bir tanım arıyorsanız zeytinyağlı barbunya yemeğini deneyebilirsiniz. İçerisinde bulunan enfes sebzelerle buluşan barbunya vitamin deposu olacak. Zeytinyağlı barbunya yemeği nasıl yapılır? Tanımı haberimizin ayrıntılarında.



Barbunya,E, A, C ve K9 vitaminleri bulunduran birebir vakitte bol ölçüde lif içeren bir baklagildir. Yüksek oranda demir, çinko, kalsiyum mineralleriyle bedene yarar sağlayan barbunya, birçok farklı halde Türk mutfağında pişiriliyor. Barbunya zeytinyağlı yemeklerin birinci akla gelen tanımları ortasındadır. İçinde biber, soğan, havuç, kereviz sapı, yeşil soğan, sarımsak, domates üzere şahane lezzetleri barındıran barbunya yemeği, hem hafif hem de çok pratik. Siz de hafta başından haşladığınız barbunya ile enfes bir zeytinyağlı hazırlamak istiyorsanız, kesinlikle tanımımıza göz atmalısınız.



ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YEMEĞİ TANIMI:

GEREÇLER

2 su bardağı barbunya
1 adet kırmızı soğan
1 adet havuç
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 paket domates püresi
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
3-4 kol taze soğan
2 adet kereviz sapı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


zeytinyağlı barbunya


YAPILIŞI

Öncelikle tencereye soğanı ve yağı koyup soteleyin. Akabinde zerzevatları küçük küçük doğrayarak tencereye aktarın.

Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyaları, salça, domates ve domates püresini de ekleyerek güzelce karıştırın.

Üzerine suyu ek ederek, ocağın altını kısık ateşte açın.

Barbunyalar yumuşamaya başladığında içine kereviz saplarını minik minik doğranmış formda ekleyin. Tuz ve baharatlarını da ekleyerek karıştırın.

Pişen barbunyayı ocaktan alıp, soğumasını sağlayın.

Birkaç dakika dinlendirdikten sonra içerisine taze soğanları ekleyerek karıştırın

Üzerine maydanoz doğrayarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt