Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay biber salçası nasıl yapılır? Biber salçası yapmanın püf noktaları

En kolay biber salçası nasıl yapılır? Biber salçası yapmanın püf noktaları
0
66

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
en_kolay_biber_salcasi_nasil_yapilir_biber_salcasi_yapmanin_puf_noktalari_1598521855_5975.jpg

Kış hazırlıkları yapılmaya başlandı. Yemeklerde en çok kullanılan malzeme olan salça hem domatesten hem de biberden yapılıyor. Köyde yaşayan kadınların güneşte kurutulan biberlerden yaptıkları salçanın tadı da bir başka oluyor. Bugün sizlere en kolay biber salçası yapmanın püf noktalarını paylaşıyoruz.

Biber salçası bilimsel tabiriyle kırmızı biber veya tatlı uzun biber ve tuzdan yapılmış, Türkiye kökenli kalın, koyu kırmızı bir macundur. Biberlerin sapları ve tohumları çıkarılır ve daha sonra biber ezilir ve tuz eklenerek yapılıyor. Tencere yemeklerinin olmazsa olmazı salçanın evde nasıl yapıldığı da merak ediliyor. Kış hazırlıklarının en önde gelenleri arasında olan biber salçası mevsimin en lezzetli biberlerinden yapıldığı için yemeklere farklı bir tat ve koku veriyor. Dört mevsim marketlerde bulmak mümkün ancak özellikle yazın yapılan biber salçasının tadına hiç doyum olmuyor. Biber salçasını acı sevenler içine az miktarda acı biber ekleyebilirler. Geleneksel yöntemlerle yapılan güneşte kurutma yöntemi dışında fırında ya da geniş bir tencerede, kısık ateşte pişirebilirsiniz. İşte biber salçası malzemeleri ve yapılışı...

MnCMU_1598522673_3989.jpg

BİBER SALÇASI TARİFİ:

MALZEMELER

5 kilogram kapya biber
500 gram acı sivri biber
3 yemek kaşığı kaya tuzu



NOL7m_1598522689_2081.jpeg

YAPILIŞI

Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini iyice ayıklayın.

Hepsini iyi parçalar halinde doğrayıp aralarına kaya tuzu serperek tencereye aktarın.

Az miktarda sıcak su eklediğiniz malzemelerin tencerenin kapatıp 20 dakika kadar pişirin.

Suyunu süzdüğünüz biberlerin posasını tel süzgeçten geçirin ya da biberleri el blender’ı ile püre haline gelene kadar çekin.

Ardından biber püresini kurutmaya başlayın. Bunun için tuz eklediğiniz salçanızı geniş tepsilere koyup güneşte ya da fırında kurutabilirsiniz. Güneşte kurutacaksanız üzerine temiz bir örtü örtmeyi unutmayın.

Kurumakta olan salçalarınızı üstlerinin kabuk bağlamaması için günde birkaç kez karıştırmayı ihmal etmeyin.

Kavanozlara aktardığınız salçaların kapaklarını sıkıca kapatın. Salçalarınızı güneş almayan bir yerde saklayın. Kapağını açtığınız salçayı buzdolabına kaldırın.

Afiyet olsun...

BİBER SALÇASI YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Salçanızı kaynatırken sürekli karıştırın. Karıştırmakta kullandığınız kaşığın tahta olmasına özen gösterin. Aksi takdirde metal kaşık salçanızın sulanmasına neden olacaktır.

RYB1W_1598522777_1552.jpg

Salçalarınızı koyacağınız kavanozları kaynatıp dezenfekte edin ve kurutun. Mümkünse kavanozların iç kısımlarına ellerinizle temas etmemeye çalışın.

Salçanın içine arzu ederseniz beşte bir oranında domates de ilave edebilirsiniz. Domates salçanızın lezzetini artırdığı gibi malzemeleri süzgeçten geçirmenizi de kolaylaştırır.
 

Similar threads

MALZEMELER 5 kilogram etli kapya biber 500 gram acı sivri biber (arzuya göre) 3 yemek kaşığı kaya tuzu Saklamak için: 12 su bardağı ayçiçek yağı NASIL YAPILIR? Bol suda yıkadığınız etli kapya biberleri ve salçaya acılık vermesi adına kullanacağınız acı sivri biberlerin sap kısımlarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Salça ana yemeklerin vazgeçilmezi ve yemeğe lezzet veren enfes bir malzemedir. Şimdilerde hazır alınan salçalar sağlıksız ortamlarda yapıldığından dolayı vücuda yarardan çok zarar verir. Bu yüzden kendi salçanızı evde kolayca yapabilirsiniz. Ancak salça yaparken dikkat edilmesi gerekenler püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Salça ana yemeklerin vazgeçilmezi ve yemeğe lezzet veren enfes bir malzemedir. Şimdilerde hazır alınan salçalar sağlıksız ortamlarda yapıldığından dolayı vücuda yarardan çok zarar verir. Bu yüzden kendi salçanızı evde kolayca yapabilirsiniz. Ancak salça yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
165
Salça ana yemeklerin vazgeçilmezi ve yemeğe lezzet veren enfes bir gereçtir. Şimdilerde hazır alınan salçalar sıhhatsiz ortamlarda yapıldığından ötürü vücuda yarardan çok zarar verir. Bu yüzden kendi salçanızı konutta kolaylıkla yapabilirsiniz. Ama salça yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
Salça ana yemeklerin vazgeçilmezi ve yemeğe lezzet veren enfes bir gereçtir. Şimdilerde hazır alınan salçalar sıhhatsiz ortamlarda yapıldığından ötürü vücuda yarardan çok zarar verir. Bu yüzden kendi salçanızı konutta kolaylıkla yapabilirsiniz. Ama salça yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
858,500Konular
982,604Mesajlar
30,360Kullanıcılar
purnaSon üye
Üst Alt