Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay çardak kebabı nasıl yapılır? Çardak kebabının püf noktaları

En kolay çardak kebabı nasıl yapılır? Çardak kebabının püf noktaları
0
40

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
en_kolay_cardak_kebabi_nasil_yapilir_cardak_kebabinin_puf_noktalari_1622104610_3253.jpg

Kebabın en lezzetli hali davet sofralarınızı süsleyecek! Bir lokması bile tadı damaklarda iz bırakacak olan çardak kebabını sizler de mutlaka denemelisiniz. İşte nefis mi nefis tadı damağınızda kalacak çardak kebabı tarifi...
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Manisa yöresi ile özdeşleşen çardak kebabı, en lezzetli kebap çeşitleri arasındadır. Tarifte genellikle kuzu veya dana eti kullanılır. Dış kısmı yufka ile sarılarak rulo börek şekli verilir. Manisa mutfağının en özgün yemeklerinden biri olan bu lezzet sevdiklerinizle birlikte kalabalık sofraları lezzetlendirilir. Sunumu ile sofranızı güzelleştirip her lokmasında lezzete doyacağınız çanak kebabı ile tanışmak için hemen videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun!



ÇARDAK KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

1 kg kemiksiz kuzu eti
4 çorba kaşığı margarin
3 hazır yufka
4 soğan
1 su bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber
kırmızı toz biber
Yarım demet maydanoz 

Kızartma için;

1 su bardağı sıvıyağ

rG6Zq_1622104736_7612.jpg

YAPILIŞI

Kuzu etini küçük küçük doğrayın. Bir tencereye alıp 1 kaşık margarin ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 

Soğanları piyazlık doğrayıp ete ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karşıtırarak 10 dakika daha pişirin ve ateşten alın.

Yağını süzün. Maydanozu ince ince doğrayın. Ete ilave edip karıştırın.

Yufkaları birer birer düz zemine yayın. Her birini geniş şeritler halinde keserek 8 eşit parçaya bölün.

Her parçanın ucuna bir kaşık kadar et yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Uçlarını hafif ıslatarak kapatın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp hazırladığınız börekleri çevirerek kızartın. Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın.

3 kaşık margarini tavada eritip kırmızı toz biberi kızdırın.

Börekleri servis tabaklarına alıp üzerine yoğurt ve yağ gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...

 

Similar threads

Kebabın en lezzetli hali davet sofralarınızı süsleyecek! Bir lokması bile tadı damaklarda iz bırakacak olan çardak kebabını sizler de kesinlikle denemelisiniz. İşte nefis mi nefis tadı damağınızda kalacak çardak kebabı tanımı... HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN Manisa yöresi ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Osmanlı Saray mutfağında sık sık pişirilen tadına doyum olmayacak hem lezzetli hem de ustalık gerektiren Kirde kebabını tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Uzman şeflerden aldığımız bilgilere nazaran, yanında yoğurtla enfes olan kirde kebabının pratik tanımı haberimizin ayrıntılarında. Gerek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Osmanlı Saray mutfağında sık sık pişirilen tadına doyum olmayacak hem lezzetli hem de ustalık gerektiren Kirde kebabını tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Uzman şeflerden aldığımız bilgilere göre, yanında yoğurtla enfes olan kirde kebabının pratik tarifi haberimizin detaylarında. Gerek geçmişte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Erzurum’un Oltu ve Tortum bölgelerinde yapılan cağ kebabı, önceden terbiye edilen et şişe geçirilir ve yatay bir şekilde pişirilir. Peki, evde cağ kebabı nasıl yapılır? Malzemelerinizi hazır ettiyseniz, cağ kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz. Ülkemizin en sevilen kebap...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
3 metre derin kuyuda 1 saat 45 dakika piştikten sonra Siirt’te kahvaltıda yenilen Büryan Kebabı Siirt’te sabah 5’te kahvaltıların vazgeçilmezi. Siirtli Büryan Ustası Levent Avcı Büryan Kebabı’nın lezzetinin sırlarını yasemin.com'a anlattı. Şanlıurfalılar, bölgenin vazgeçilmez tatlarından biri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt