Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay çarşaf böreği nasıl yapılır? Çarşaf böreğinin püf noktası nedir?

En kolay çarşaf böreği nasıl yapılır? Çarşaf böreğinin püf noktası nedir?
0
63

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
evde_carsaf_boregi_nasil_yapilir_pratik_borek_1558097582_582.jpg

Enfes tadı ve pratik imali ile kalabalık sofraların baş tacı olacak çarşaf böreği çay yahut yanında cacıkla bir arada üstün olacak bir lezzet. Hem kıvamı hem de pratik üretimiyle herkesin çok beğeneceği çarşaf böreğinin pratik imalini sizlerle paylaşıyoruz. İşte pratik çarşaf böreği tanımı:

Akşam çayın yanında ya da sulu yemek canınız istemediği vakitlerde ayranla birlikte doyurucu bir tanım arıyorsanız, çarşaf böreği tam size nazaran. Çarşaf böreği ismini imalinin pratikliğinden alıyor. Sofra beziyle yapılan incecik yufkanın iç harçla buluşmasıyla pişirilen çarşaf böreği, bilhassa doyurucu olduğundan öğün yerine geçebiliyor. İç harcını dilediğiniz üzere yapabileceğiniz çarşaf böreğinin orjinali mantar ve ıspanakla yapılıyor. Fakat herkesin çok sevemeyeceği için peynirli tanımını sizlerle paylaşıyoruz.



ÇARŞAF BÖREĞİNİN TANIMI:

MATERYALLER

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1,2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
10 gram yaş maya
2 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
3,5 - 4 su bardağı un
400 gram beyaz peynir

Yağlamak için;

50 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı

Üzeri için;

Kalan yağ
1 adet yumurtanın sarısı




YAPILIŞI

Mayayı ve şekeri yarım ılık su ile birlikte kabın içerisinde karıştırarak eritin. Daha sonra süt, ayçiçek yağını ve tuzu ek edip unu eleyerek homojen bir kıvama getirin. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra 8 adet eşit modüle bölün.

Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açarak,  üzerini tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımıyla çokça yağlayıp, üst üste yerleştirin.

Parmaklarınızla hamuru ince ince açın ve hamurun uç kısmından biraz içe katlayıp, ufalanmış peynir yerleştirin. Rulo halinde sararak tepsinin  orta kısmına yerleştirin.

30 dakika beklettikten sonra üzerine yumurtanın sarısını ve kalan yap karışımını sürün.

180 derece evvelden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Enfes tadı ve pratik yapımı ile kalabalık sofraların baş tacı olacak çarşaf böreği çay veya yanında cacıkla beraber süper olacak bir lezzet. Hem kıvamı hem de pratik yapımıyla herkesin çok beğeneceği çarşaf böreğinin pratik yapımını sizlerle paylaşıyoruz. İşte pratik çarşaf böreği tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Enfes tadı ve pratik yapımı ile kalabalık sofraların baş tacı olacak çarşaf böreği çay veya yanında cacıkla beraber süper olacak bir lezzet. Hem kıvamı hem de pratik yapımıyla herkesin çok beğeneceği çarşaf böreğinin pratik yapımını sizlerle paylaşıyoruz. İşte pratik çarşaf böreği tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Enfes tadı ve pratik prodüksiyonu ile kalabalık sofraların baş tacı olacak çarşaf böreği çay yahut yanında cacıkla birlikte üstün olacak bir lezzet. Hem kıvamı hem de pratik imalatıyla herkesin çok beğeneceği çarşaf böreğinin pratik imalatını sizlerle paylaşıyoruz. İşte pratik çarşaf böreği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
En hususî misafirleriniz için çarşaf böreği tanımı yapabilirsiniz. Akşam yemeği yahut çay saati için olağanüstü bir ikram olacaktır. Adım adım çarşaf böreği tanımı, Yüksek Topuklar’da sizi bekliyor. Çarşaf böreği tanımı için materyaller, 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Çarşaf böreği hem kolayca hazırlanmasıyla hem de görüntüsüyle diğer böreklerden farklılaşıyor. Çarşaf böreğini bir deneyen bir daha yapıyor. Anne usulü çarşaf böreği tarifi merak ediliyor. İşte misafirlerine ne yapsam diye düşünenler için çarşaf böreği tarifi... Bosna Hersek'in milli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt