Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay çekirdekli irmik helvası nasıl yapılır? Masterchef çekirdekli irmik helvası tarifi

En kolay çekirdekli irmik helvası nasıl yapılır? Masterchef çekirdekli irmik helvası tarifi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
en_kolay_cekirdekli_irmik_helvasi_nasil_yapilir_masterchef_cekirdekli_irmik_helvasi_tarifi_1597819565_0034.jpg

MasterChef Türkiye’de geçtiğimiz akşam bireysel dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan Mehmet şefin imza yemeğini yapmaları istendi. Bu yemek, çekirdekli irmik helvasıydı. Masterchef yarışmasını pür dikkat izleyenler çekirdekli irmik helvasının tarifini araştırıyor. Peki çekirdekli irmik helvası nasıl yapılır? İşte tarifi:

MasterChef'de dokunulmazlık oyununu kaybeden kırmızı takım, bireysel dokunulmazlık oyunu için yeniden mutfağa girdi ve bu defa kabak çekirdekli irmik helvası yaptı. Normal irmik helvasından farklı olarak kıvamının yanı sıra, süt ile yapılması ve kabak çekirdekleri ile kaplanmasıyla dikkat çekiyor. Mehmet Şef'in yaptığı irmik helvası herkes tarafından araştırılıyor.Mehmet şef, küçük dokunuş yaptığım dediği imza yemeğini şöyle anlattı; Aşağıda tarifi verilen şekilde klasik sütlü irmik helvası yapılır. Pekmez ve tahin karıştırdıktan sonra bu karışım helvanın dışına fırça ile sürülür. Sonrasında kabak çekirdekleri üzerine dizilir. Yanına ise şeker ve limonda bekletilmiş, herhangi sıcak işlem görmeyen lavanta dizilir.  İşte çekirdekli irmik helvası tarifi hakkında tüm detaylar haberimizde...

ÇEKİRDEKLİ İRMİK HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı irmik
125 gram tereyağı
1/2 çay bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz antep fıstığı

NVlba_1597819667_8124.jpg

YAPILIŞI

Bir tencereye süt ve şekeri alın, ocağın altını açın ve şeker tamamen eriyene dek karıştırın. Şeker tamamen eriyince şerbetin altını kapatabilirsiniz

Yapışmaz tabanlı bir tencereye tereyağını alın, tereyağı erir erimez fıstığı ilave edin.

Fıstıkları bir kaç kez çevirip, hemen ardından irmiği ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla, sürekli karıştırarak kavurun.

İrmiğin rengi karamel rengi olana dek kavurmayı sürdürün.

Hemen ardından sıcak şekerli sütü ilave edin. Bu aşamada sütü yavaş yavaş ilave edin zira sıçrayabilir.

İrmik tüm sütü çekip macunsu bir kıvam alana dek karıştırın.

Altını kapatın ve ılıklaştıktan sonra istediğiniz şekilde şekillendirin ve bir servis tabağına alın.

Üstlerini Antep fıstığıyla süsledikten sonra ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt