Damakta bıraktığı tat ile en çok tüketilenler ortasında olan çemen konutta yapılışı ile de epeyce tercih edilmektedir. İşin ustaları bunu bilirken, birinci defa yapacak olanlar ise çemen yapılışı hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Bu doğrultuda, 'En lezzetli çemen nasıl yapılır ve hangi gereçler kullanılır?' sorusunun karşılığı epey araştırılıyor.
Türk kahvaltısı denildiği vakit birinci akla gelen ve tadı damağımızda kalan lezzetlerden birisi çemendir. İçerdiği materyaller ve sahip olduğu lezzet sayesinde beşerler tarafından sık sık tüketilen yiyeceklerden bir tanesi haline gelmiştir. Çemen nasıl yapılır sorusu kahvaltılarını daha varlıklı hale getirmek isteyenlerin araştırdığı sorulardan bir adedidir. Epeyce lezzetli olan bu kahvaltılık birçok kişinin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Bu tanımı yıllardır uygulayanlar kolaylıkla yaparken birinci kere deneyecek olanlar haliyle internet üzerinden araştırma yapma gereği duymaktadır. Yapılışı sırasında kullanmanız gereken gereçler ile adım adım izlemeniz gerekenleri sizler için derledik. İşte, çemen yapılışı ve tanımı...
ÇEMEN TANIMI:
GEREÇLER
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı çemen tozu
2 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
1 kol maydanoz
Tuz
YAPILIŞI
Sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağı, çemen tozu, sarımsak, limon suyu, biber, domates salçası, kimyon ve tuzu robottan geçirin.
İri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın. Servis tabağına yerleştirin. Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...