Az materyal kullanarak nefis ve pratik bir kek hazırlamaya ne dersiniz? Imalatı nispeten kolay lezzeti de tam kıvamında olan bir kek tanımını sizlerle paylaştırıyoruz. Kimi beşerler gerek kilo alma korkusu gerekse unlu eserlere olan alerjisi sebebi ile un içeren besinler tüketmemeye dikkat eder. Lakin bu tanımımız bildiklerinizi unutturacak. Gelin birlikte çikolatalı kek tanımını yapalım...
Kek, ana hususları yumurta, un ve şeker olan, içi yaş pastaya nazaran daha kuru ve daha kabarık olan bir çeşit tatlı çörektir. Pasta, içine katılmış çeşitli unsurlarla şahsi bir tat verilmiş, fırında yahut sair bir yolla pişirilerek hazırlanmış hamur işi tatlı diye de bilinen kek Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Mahsusen misafirlere itinayla hazırlanan kek çayın yanında mükemmel gidiyor. Bugünkü tanımımızda az gereçli ve epeyce pratik çikolatalı kekin tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Kıvamı baş döndüren, lezzeti damaklarda kalan çikolatalı kek tanımı metnimizin detaylarında.
ÇİKOLATALI KEK TANIMI:
GEREÇLER
400 gram tereyağı
500 gram bitter çikolata
8 adet yumurta
2 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI
Çikolatayı benmari metodu eritin. Daha sonra içine tereyağını katarak süratli bir formda karıştırın.
Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın.
Yumurta sarılarını ve pudra şekerinin yarısını çok düzgün bir halde çırpın.
Gayrı bir kabın içinde yumurta ve beyazlarını ve pudra şekerinin geri kalan kısmını uygunca köpürene kadar çırpın.
Yumurta sarılarını çikolatalı karışımın içine koyarak yavaşça karıştırın.
Son olarak için yumurta beyazlarının olduğu karışımı koyarak yavaşça yumurta sarılarını söndürmeden karıştırın.
Kek karışımını kelepçeli kalıbın içine dökerek 160 kademelik fırında 50 dakika pişirin.
Afiyet olsun...