![en_kolay_cikolatali_un_helvasi_nasil_yapilir_1623142449_8865.jpg](https://i12.haber7.net//haber/haber7/photos/2021/23/en_kolay_cikolatali_un_helvasi_nasil_yapilir_1623142449_8865.jpg)
Sıcak sıcak kavrulmuş un helvası vazgeçilmez lezzet tariflerimizden olsa gerek. Klasik tanımı ile yemelere doymadığımız un helvasını bir de çikolatalı olarak deneyin. Hem çikolatalı tatlı sevenlerin hem de farklı lezzetler arayanlara harika alternatif olacak. Çikolatalı un helvası topları tanımı...
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
"Hepimizin bildiği un helvasının birde çikolatalısını denemeye ne dersiniz?" Çikolatalı Un Helvası, kültürümüzün en eski yemeklerinden olan un helvası, hem lezzeti hem de kolay imali ile epeyce ilgi çekmektedir. Bilhassa hazırlıksız yakalandığınız konuklara karşı hazırlayabileceğiniz en kolay tatlılardandır. Ayrıyeten bugün un helvası toplarını çikolataya batırarak hem hoş görünüşü hem de daha âlâ bir lezzeti tadacaksınız. Ayrıyeten bu lezzetli tatlıyı akşam çayında mesken halkı ile de tadabilirsiniz. Çocukluğumuzun unutulmaz lezzetleri ortasında olan un helvasını bu defa çikolata ile yapacağız. Farklı bir helva tanımı arayanlar “Çikolatalı un helvası olur mu?” , “Kakaolu un helvası malzemeleri” , “Kolay kakaolu un helvası tarifi” mevzularını araştırıyor. İşte, çikolatalı un helvası tanımı:
ÇİKOLATALI UN HELVASI TANIMI:
GEREÇLER
160 g bitter çikolata
250 g tereyağı
500 g un
Yarım su bardağı toz
şeker
3 su bardağı süt
Üzeri için;
File badem
YAPILIŞI
Çikolatayı benmari yordamı eritip ocaktan alın. Tereyağını başka bir tencerede eritin, üzerinde oluşan köpükleri orta ara temizleyin. Unu tereyağına azar azar ek edin.
Tahta bir kaşık ile kokusu çıkıp, rengi yoğunlaşmaya başlayıncaya kadar, kısık ateşte daima karıştırarak kavurun.
Unun rengi güzelce döndüğünde toz şeker ve erittiğiniz çikolatayı ek edin.
Toz şeker büsbütün eriyip tüm gereç güzelce özdeşleşinceye kadar kavurmaya devam edin.
Son olarak ılık sütü ekleyip karıştırın. Helva göz göz olmaya başlayınca ocaktan alıp kapağını kapatın, 15 dakika kadar dinlendirin.
Biçim vererek bir servis tabağına alın, üzerini file bademle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...