Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay çilek turşusu nasıl yapılır? Çilek turşusunun püf noktaları

En kolay çilek turşusu nasıl yapılır? Çilek turşusunun püf noktaları
0
46

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
en_kolay_cilek_tursusu_nasil_yapilir_cilek_tursusunun_1622622093_3601.jpg

Çilekten turşu olur mu? Sosyal medyada trend haline gelen turşulardan biri de çilek turşusu. Market raflarında satış rekorları kıran ve adeta yedikçe yediren çilek turşusu evde de yapılabiliyor. Peki, çilek turşusu nasıl yapılır? Çilek turşusu için hangi malzemeler neler? Çilek turşusunun tadı nasıl oluyor?

Çilek, yaz aylarında en lezzetli meyvelerden biridir. Antioksidanlar bakımından zengin ve kalorisi düşüktür. Ayrıca, sindirime yardımcı olduğu ve cilt sağlığını arttırdığı bilinmektedir. Son dönemde pek çok meyvenin turşusu yapılmaya başlandı. Sosyal medyada da popüler hale gelen turşulardan biri de çilek turşusu. Fermente gıdalar hepimizin bildiği bir çok sağlık yararına sahiptir. Yiyeceklerin fermantasyonu sağlıklı bakteri ekler, bu yüzden meyve ve sebzelerin dekapaj edilmesi onları probiyotik yapar. İşlem ayrıca, yemeğin tadını, dokusunu ve lezzetini de etkiler ve fermente edilmiş yiyecekler farklı lezzetler sunar. Son derece leziz ve mayhoş bir tada sahip olan turşuyu hazırlamak çok kolay. Çilek turşusu yapmanın birçok farklı yolu vardır. Çilek turşusu hazırlamak için en kolay yolu sirke ve şekerdir. Yapımı kolay, lezzeti ise hoş olan bu turşuyu çilek mevsimi geçmeden denemelisiniz. 

HoH4Z_1622621905_4478.jpg

ÇİLEK TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo olgun fakat sert çilek (ikiye bölünmüş)
1 buçuk bardak beyaz balzamik sirke
¼ bardak şeker
2 yemek kaşığı koşer tuz

vvsKt_1622621942_7012.jpg

YAPILIŞI

Çilekleri ısıya dayanıklı bir kavanozun içine koyun. Sirkeyi, şekeri, tuzu ve ⅔ su bardağı suyu küçük bir tencerede orta ateşte kaynatın, şekeri ve tuzu eritmek için karıştırın.

Çileklerin üzerine dökün. Soğumaya bırakın. Kavanozun kapağını kapatın ve birkaç gün bekletin. 5 gün sonra çilekler turşu haline gelecektir. 

BFWnS_1622622148_4865.jpg

Soğutulmuş turşu servis yapın. Fermantasyon işlemini başlatmak için kavanozunuza bir turşu başlangıç ​​kültürü de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Çilekten turşu olur mu? Toplumsal medyada trend haline gelen turşulardan biri de çilek turşusu. Market raflarında satış rekorları kıran ve adeta yedikçe yediren çilek turşusu konutta de yapılabiliyor. Pekala, çilek turşusu nasıl yapılır? Çilek turşusu için hangi gereçler neler? Çilek turşusunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Çilekten turşu olur mu? Toplumsal medyada trend haline gelen turşulardan biri de çilek turşusu. Market raflarında satış rekorları kıran ve adeta yedikçe yediren çilek turşusu konutta de yapılabiliyor. Pekala, çilek turşusu nasıl yapılır? Çilek turşusu için hangi materyaller neler? Çilek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Çilekten turşu olur mu? Sosyal medyada trend haline gelen turşulardan biri de çilek turşusu. Market raflarında satış rekorları kıran ve adeta yedikçe yediren çilek turşusu evde de yapılabiliyor. Peki, çilek turşusu nasıl yapılır? Çilek turşusu için hangi malzemeler neler? Çilek turşusunun tadı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Ülkemizin en değerli besin kaynaklarından olan sebzelerle muhteşem turşular yapabilirsiniz. Örneğin patlıcan turşusu... İçine çeşitli sebzeler doldurulan patlıcan turşusunun püf noktası patlıcanların turşu kurulmadan önce haşlanıp acı sularından arındırılması. Çok beğeneceğiniz patlıcan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Yeşil biber ile hazırlanan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirdiği için kış aylarında sık sık tüketilir. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra bedende oluşan krampların giderilmesine yardımcı olur. İşte nefis yemeklerinize daha da lezzet katacak yağlı biber turşusu tarifi… Turşular...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt