Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay çıtır hasır ve kaymaklı künefe nasıl yapılır? İşte kaymaklı hasır künefe tarifi...

En kolay çıtır hasır ve kaymaklı künefe nasıl yapılır? İşte kaymaklı hasır künefe tarifi...
0
48

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
en_kolay_citir_hasir_ve_kaymakli_kunefe_nasil_yapilir_1621071570_3635.jpg

Ülkemizde en çok sevilen ve tercih edilen tatlılardan biri olan künefe, vatandaşlar tarafından sıkça aranan tarifler arasında geliyor. Selçuklu ve Anadolu Beylikleri zamanında imaretler ve aşhanelerde verilmekte olan yemekler listesinde kadayıfın da bulunduğu söyleniyor. Peki çıtır hasır ve kaymaklı künefe nasıl yapılır? İşte çıtır hasır ve kaymaklı künefe tarifi, malzemeleri ve hazırlanışı...

Künefe, vatandaşlar tarafından sıklıkla aranan tarifler arasında bulunuyor. Selçuklu ve Anadolu Beylikleri zamanında imaretler ve aşhanelerde verilmekte olan yemekler listesinde kadayıfın da yer aldığı söyleniyor. Kadayıf veya tel kadayıf, un ile suyun karıştırılmasıyla elde edilmiş olan hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu elde edilmektedir. En çok Balkanlar, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde tatlı olarak tüketilmektedir. Kadayıf sözcüğü ise köken olarak Arapça’dan gelen ‘kadife’ sözcüğünün çoğulunu ifade eder. Kadayıf tarihi süreç boyunca Mersin, Hatay ve Gaziantep’te her yörenin kendine has tarzı ve usulüyle yaptığı bir tatlı haline gelmiştir. Peki çıtır hasır ve kaymaklı künefe nasıl yapılır?

tEeVV_1621071517_889.jpg

ÇITIR HASIR VE KAYMAKLI KÜNEFE TARİFİ:

MALZEMELER

100 gram sade yağ
100 gram kaymak
170 gram uzun tel kadayıf
85 gram Antep fıstığı

Üzeri için şerbet;

½ su bardağı su
1 su bardağı şeker

R7iKW_1621071533_0589.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle 70 gram yağı tepsinin içerisine yayın ve ardından uzun tel kadayıfları tepsiyi ortalayacak şekilde yağın üzerine serin.

85 gram Antep fıstığını kadayıfın üzerine serptikten sonra 100 gram kaymağı da eşit olacak şekilde fıstığın üzerine yayın.

Tepsiye yerleştirdiğiniz kadayıfın sağında ve solunda olan fazla kısımları tekrardan üzerine kapatın.

Yezej_1621071555_1761.jpg

Ev koşullarında mutfağınızdaki küçük olan ocakta ateşi her tarafına eşit olarak değdirecek şekilde 13 dakika pişirerek hazırlayın.

Geriye kalan 20 gram yağı ise başka bir tepsiye yaydıktan sonra pişen künefeyi bu yağı yaydığımız tepsiye ters olarak çevirin.

Çevirdiğimiz künefeyi de 5 dakika daha pişirin. Daha önce hazırladığınız yarım bardak suya 1 bardak şekeri de ilave edip 5 dakika kaynatarak soğumaya bırakın.

Şerbet iyice soğuduktan sonra künefe sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde üzerine doğru gezdirin. Servis etmeden önce üzerine kaymak ekleyin. (İsteğe bağlı olarak kaymaksız da tüketebilirsiniz.) 

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Ülkemizde en çok sevilen ve tercih edilen tatlılardan biri olan künefe, vatandaşlar tarafından sıkça aranan tarifler ortasında geliyor. Selçuklu ve Anadolu Beylikleri vaktinde imaretler ve aşhanelerde verilmekte olan yemekler listesinde kadayıfın da bulunduğu söyleniyor. Pekala çıtır hasır ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Ülkemizde en çok sevilen ve tercih edilen tatlılardan biri olan künefe, vatandaşlar tarafından sıkça aranan tarifler arasında geliyor. Selçuklu ve Anadolu Beylikleri zamanında imaretler ve aşhanelerde verilmekte olan yemekler listesinde kadayıfın da bulunduğu söyleniyor. Peki çıtır hasır ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Kaymaklı Künefe Tarifi İçin Malzemeler *300 gram tel kadayıf *150 gram tereyağı *200 gram tuzsuz antakya peyniri (Ya da dil peyniri) Künefeyi pişirmek için: *50 gram tereyağı *2 yemek kaşığı üzüm pekmezi Şerbeti için: *1, 5 su bardağı toz şeker *1, 5 su bardağı su *1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Künefe Tarifi İçin Malzemeler *300 gram tel kadayıf *150 gram tereyağı *200 gram tuzsuz antakya peyniri (Ya da dil peyniri) Künefeyi pişirmek için: *50 gram tereyağı *2 yemek kaşığı üzüm pekmezi Şerbeti için: *1, 5 su bardağı toz şeker *1, 5 su bardağı su *1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Künefe Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo kadayıf *200 gr tuzsuz künefe peyniri *250 gram katı yağ (tercihe göre) Şerbet için; *3 su bardağı su *3 su bardağı şeker *Yarım limon suyu Künefe Tarifi Yapılışı Kadayıfları iyice didikledikten sonra yağı eritelim ve erittiğimiz yağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt