Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay çoban böreği nasıl yapılır? Çoban böreğinin püf noktaları

En kolay çoban böreği nasıl yapılır? Çoban böreğinin püf noktaları
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_kolay_coban_boregi_nasil_yapilir_coban_boreginin_puf_noktalari_1621846590_0897.jpg

İçinde besleyici kıymeti yüksek sebzeler bulunan enfes bir tanımı sizlerle paylaşıyoruz. Daha evvel denemediğiniz çoban böreği, hem ana yemek hem de orta sıcak olarak servis edilebilir. Pekala en kolay çoban böreği nasıl yapılır? Çoban böreğinin püf noktaları yazımızda.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Sabah kahvaltılarında ve öğlen molalarında sunabileceğiniz nefis bir böreğe kim hayır diyebilir ki? Börekler ortasında okuyucularımız tarafından büyük bir ilgi gören çoban böreği; patates, ıspanak, tavuk eti, sucuk ve pırasa ile hazırlanabilir. Damak zevkinize nazaran imalinde kullanılan materyalleri arttırabilir yahut çıkartabilirsiniz. Pekala, kabarık görünümü ve lezzetiyle konutta çoban böreği nasıl yapılır? Listedeki gereçleri hazır ettiyseniz, çoban böreği imali için tarife geçebiliriz.



ÇOBAN BÖREĞİ TANIMI:

MATERYALLER

1 adet havuç
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kuru biberiye
Yarım çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı un
50 gram taze kaşar peyniri
500 gram koyun kıyması
800 gram patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye



YAPILIŞI

Soğan ve havucu yemeklik doğrayın. Bir tavaya sıvı yağı koyup soğan ve havuçları 5-8 dakika kavurun. Kıymayı tavadaki soğan ve havucun içine boca edip tahta kaşıkla kıymayı ezerek hepsini 10 dakika kadar karıştırın. İçine unu, et suyunu, bezelyeyi, biberiyeyi, kekiği ve salçayı koyun, üzerine karabiberi de ektikten sonra 15 dakika suyunu çekmeye bırakın.

Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, akabinde diğer bir kaba aktarın. İçine tereyağ ve sütü ekleyerek patatesleri püre haline getirin. Taze kaşarı rendeleyip içine karıştırın ve bir tutam tuz ekin. Bu ortada suyunu çekmiş olan kıyma karışımına da bir tutam tuz atın.

Isıya güçlü cam oval tepsiye kıyma karışımını boca edin, ve üzerine patates püresini yayın. Evvelce 200 dereceye kadar ısıtılmış fırında 35-40 dakika üzeri hafif kahverengileşinceye kadar tutun.

Afiyet olsun...

 
858,496Konular
981,881Mesajlar
29,920Kullanıcılar
Üst Alt