Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay demir tatlısı tarifi! Demir tatlısının püf noktaları

En kolay demir tatlısı tarifi! Demir tatlısının püf noktaları
0
36

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
en_kolay_demir_tatlisi_tarifi_demir_tatlisinin_puf_noktalari_1636016407_876.jpg

Misafirlerinize sunabileceğiniz sunumu şık ve tadı muhteşem bir tatlı tarifi arıyorsanız Demir tatlısı tam size göre. Görünümü ile sofraların vazgeçilmezi olan enfes demir tatlısı Erzurum yöresine ait.



Erzurum Mutfak Kültüründe ayrı bir yeri olan Asya, Avrupa ülkelerine ve Amerika’ya kadar ün salan, aynı zamanda o ülkelerde üretilen Demir Tatlısı’nın mutfak kültüründe önemini ortaya çıkarmaktır. Aynı zamanda bölgede evlerde üretilmesine rağmen, şehirde faaliyet gösteren restoranlarda gerekli ilgi görmemiştir. Yapılan araştırmayla Demir Tatlısının turistlik tanıtımına ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara öneriler getirmektir. Demir tatlısı daha çok Erzurum yöresinde yapılan hafif bir tatlıdır. Adını yapılırken kullanılan demir kalıptan alıyor. Çok az malzemeyle yapılan bu tatlının yapımı da oldukça kolay. Kalıplarla yapılan demir tatlısı görünümüyle de dikkatinizi çekecek. Ayrıca her damak zevkine uygun olduğu için misafirlerinize rahatça sunabileceğiniz harika bir lezzet. Tarifi yazımızın detaylarında.

fbDm4_1636016495_3859.jpg

DEMİR TATLISI:

MALZEMELER

1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
2 adet yumurta
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

PqmBK_1636016419_301.JPG

YAPILIŞI

Şerbeti için bir tencereye şekeri ve suyu koyup karıştırın. Kaynamaya yakın üzerine bir-iki damla limon sıkın.

Bir kabını içine yumurta, tuz, nişasta, su, kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce karıştırın.

VUzzl_1636016473_9704.jpg

Hamur kıvamını aldıktan sonra kalıp yardımıyla şekil verin.

Demir kalıplar genelde tercih ediliyor.

Daha sonra yağı ocağa alıp kızdırın. Yağ kızdıktan sonra hazırladığınız hamurları yağda pişirin.

Hepsini pişirdikten sonra bir tepsiye dizin ve üzerine şerbeti dökün. Şerbet iyice çektikten sonra ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun... 


 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,341Kullanıcılar
ali0035Son üye
Üst Alt