Bol tereyağı ve domatesle hazırlanmış bir pirinç pilavının yerini ne tutabilir ki? Akşam yemeğinde farklı tarifler denemeyi sevenler ve tadı damaklarda iz bırakacak bir yan eser arıyorsanız domatesli pilavı deneyebilirsiniz. Pekala En kolay domatesli pilav nasıl yapılır? Tam ölçülü domatesli pilav tanımı yazımızda.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Pilav her vakit sofralarımızın baş köşesinde yer alsa da bilhassa yaz aylarında domatesler bollaştığında yapılan domatesli pilavın lezzeti bir öbür olur. Domates en sevilen meyvelerden de biridir. Lakin domatesli pilav yaparken su oranını ayarlamak öteki pilavlara nazaran biraz daha zordur. Sizin için kıvamı tam tutan enfes bir domatesli pilav tanımı hazırladık. Yanında karpuz ya da kavunla harika bir öğün oluşturan domatesli pilavımızın gereçleri ve yapılışı aşağıda. Becerinizi göstermek ise size kalmış. Ana yemeklerin elbet en yeterli tamamlayıcısı olan pilav, domates tadıyla harmanlanarak daha da lezzetli hale geliyor. İsmi domatesli pilav olan bu yemek, her yaştan insanın severek tükettiği bir lezzet.
DOMATESLİ PİLAV TANIMI:
MATERYALLER
1 su bardağı pirinç
2 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Pirinçleri sıcak suda bekletip nişastası güzelce akacak biçimde bol suyla yıkayın.
Domatesleri rendeleyin ya da robottan geçirin.
Tereyağını tencerede eritip pirinçleri kavurun.
Pirinçlerin ortası şeffaflaşınca rendelediğiniz domatesleri ve sıcak suyu tencereye ekleyin.
Tuzunu da ek edip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav pişince üzerine kağıt havlu serip bir müddet dinlendirin.
Soğumadan servis yapın. Üzerine karabiber ekebilirsiniz.
Afiyet olsun...